Справжній яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - класичний австрійський пиріг, який став дуже популярним у всьому світі. Я хочу розповісти, як приготувати справжній яблучний штрудель з тонкою хрумкою скоринкою, родзинками і горіхами
Якщо ви навчитеся готувати тісто, то почніть випікати штрудель з різною начинкою: як солоної, так і солодкої.
Ця страва напевно стане вашим улюбленим. Головне - ризикнути і спробувати запекти штрудель вперше.
- Борошно - 310 грам
- Вода - 125 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Яблука - 6-7 штук
- Горіхи - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. У чашу комбайна борошно просійте 2-3 рази, додайте в неї пів чайної ложки солі, 1 яйце і почніть замішувати тісто. Тонкою цівкою по чуть-чуть додавайте воду кімнатної температури і 2 ст. Ложки олії. Вимішуйте тісто 10-12 хвилин, в результаті воно не повинно липнути до рук. Зберіть тісто в грудку, покладіть його в каструлю, накрийте і залиште на годину.
2. Якщо ви замішує руками: в борошно додайте сіль і яйце, розмішайте. Додайте воду і масло. Отриманий грудку викладіть на присипаний борошном стіл, злегка присипте борошном і вимішують хвилин 20 до однорідного ніжного стану. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на годину.
3. Великий лимон розріжте на 2 частини, видавіть з нього сік. Яблука розрізати на 4 частини, видаліть серцевину, наріжте фрукт тонкими скибочками. З'єднайте яблука з лимонним соком.
4. Для розкочування тіста на стіл постеліть рушник, щедро присипте його борошном. Тісто злегка розкачайте в коло, розділи 2 частини і по черзі розгортайте качалкою в форму прямокутника.
5. Коли тісто розкачати настільки тонко, що просвічує візерунок рушника, почніть розтягувати його руками по колу. Витягайте максимально, скільки можете. Покладіть тісто на стіл і розтягніть краю.
6. Ізюм необхідно заздалегідь залити окропом, щоб він набряк. Волоські горіхи докладний ножем або качалкою.
7. На тісто викладіть спочатку панірувальні сухарі, потім - яблука, родзинки і горіхи. Краї тесту залиште вільними.
8. Присипте все корицею і цукром. На весь лист тіста викладіть м'яке вершкове масло, розмажте його силіконової пензликом.
9. За допомогою рушники почніть згортати рулет, злегка притискаючи. Краї штруделя можна загорнути в середину.
10. Деко застеліть пергаментним папером, акуратно перекладіть штрудель швом вниз. Збийте яйце з ложкою вершкового масла, змастіть тісто. Випікайте штрудель півгодини в духовці, розігрітій до 190 градусів.
11. Подавати готовий штрудель краще зі згущеним молоком, горіхами, присипавши все цукровою пудрою і прикрасивши шоколадом.