Рецепт Карамельний яблучний штрудель фото

Карамельний яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей, Десерт
Випічка, Струдель

Всі кухні народів світу мають безліч рецептів солодкої випічки. Німецька кухня теж має дуже багато подібних рецептів. Карамельний яблучний штрудель тому підтвердження.

Ніжне розсипчасте листкове тісто і начинка з яблук і великої кількості спецій роблять це блюдо незабутньо смачною. Приготувати цей пиріг нескладно. Зараз літо, пора свіжих фруктів і ягід. Начинку завжди можна змінити на ваш смак.

  • Яблука - 5 штук
  • Лимон, сік - 1/2 штуки
  • Бренді - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Коричневий цукор - 2/3 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Рідка карамель - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Імбирне печиво (крихта) - 0, 5 склянки
  • Листкове тісто (в оригіналі фило-тісто з 16 аркушів), лист - 2 штуки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
карамельний яблучний штрудель - фото крок 1
1. Яблука потрібно промити і видалити серцевину. Нарізати яблука тонкими часточками. Ізюм перебрати і залити теплою водою хвилин на 15-20. В окремому посуді змішати нарізані яблука, видавлений з половини лимона сік, бренди, підготовлений родзинки, коричневий цукор, карамель, розтоплене масло і спеції.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 2
2. Якщо у вас листкове тісто пластинами, візьміть два аркуші. Якщо ж звичайне листкове дріжджове або бездріжджове тісто, то розділіть його на дві частини і розкачати два листа по можливості дуже тонким шаром. Змастіть лист вершковим маслом. Підготовлену крихту імбирного печива розділіть на дві частини і половину присипте на масляну поверхню тесту. Другий лист теж намажте маслом і присипте залишками крихти печива.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 3
3. Начинку розділіть на дві частини і викладіть на обидва листи. Розрівняйте начинку посередині листа.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 4
4. Скрутіть тісто разом з начинкою в рулет. Скрутіть і другий кермі.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 5
5. Змастіть рулети розтопленим вершковим маслом і зробіть надрізи по всьому рулету в 5-6 місцях.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 6
6. Духовку потрібно буде розігріти заздалегідь до 175 градусів. Штруделі випікаються близько 25 хвилин. На їх поверхні з'явиться золотисто-коричнева скоринка. Подають штрудель теплим. А якщо ще подати до нього морозиво, то буде дуже смачно.

Схожі рецепти