Карамельний яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Всі кухні народів світу мають безліч рецептів солодкої випічки. Німецька кухня теж має дуже багато подібних рецептів. Карамельний яблучний штрудель тому підтвердження.
Ніжне розсипчасте листкове тісто і начинка з яблук і великої кількості спецій роблять це блюдо незабутньо смачною. Приготувати цей пиріг нескладно. Зараз літо, пора свіжих фруктів і ягід. Начинку завжди можна змінити на ваш смак.
- Яблука - 5 штук
- Лимон, сік - 1/2 штуки
- Бренді - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Коричневий цукор - 2/3 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Рідка карамель - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Імбирне печиво (крихта) - 0, 5 склянки
- Листкове тісто (в оригіналі фило-тісто з 16 аркушів), лист - 2 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
1. Яблука потрібно промити і видалити серцевину. Нарізати яблука тонкими часточками. Ізюм перебрати і залити теплою водою хвилин на 15-20. В окремому посуді змішати нарізані яблука, видавлений з половини лимона сік, бренди, підготовлений родзинки, коричневий цукор, карамель, розтоплене масло і спеції.
2. Якщо у вас листкове тісто пластинами, візьміть два аркуші. Якщо ж звичайне листкове дріжджове або бездріжджове тісто, то розділіть його на дві частини і розкачати два листа по можливості дуже тонким шаром. Змастіть лист вершковим маслом. Підготовлену крихту імбирного печива розділіть на дві частини і половину присипте на масляну поверхню тесту. Другий лист теж намажте маслом і присипте залишками крихти печива.
3. Начинку розділіть на дві частини і викладіть на обидва листи. Розрівняйте начинку посередині листа.
4. Скрутіть тісто разом з начинкою в рулет. Скрутіть і другий кермі.
5. Змастіть рулети розтопленим вершковим маслом і зробіть надрізи по всьому рулету в 5-6 місцях.
6. Духовку потрібно буде розігріти заздалегідь до 175 градусів. Штруделі випікаються близько 25 хвилин. На їх поверхні з'явиться золотисто-коричнева скоринка. Подають штрудель теплим. А якщо ще подати до нього морозиво, то буде дуже смачно.