Рецепт Карамельний яблучний штрудель фото

Карамельний яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
Пісні страви , Веганські страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 45 хв.

Всі кухні народів світу мають безліч рецептів солодкої випічки. Німецька кухня теж має дуже багато подібних рецептів. Карамельний яблучний штрудель тому підтвердження.

Опис приготування:

Ніжне розсипчасте листкове тісто і начинка з яблук і великої кількості спецій роблять це блюдо незабутньо смачною. Приготувати цей пиріг нескладно. Зараз літо, пора свіжих фруктів і ягід. Начинку завжди можна змінити на ваш смак.

  • Яблука - 5 штук
  • Лимон, сік - 1/2 штуки
  • Бренді - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Коричневий цукор - 2/3 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Рідка карамель - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Імбирне печиво (крихта) - 0, 5 склянки
  • Листкове тісто (в оригіналі фило-тісто з 16 аркушів), лист - 2 штуки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
карамельний яблучний штрудель - фото крок 1
1. Яблука потрібно промити і видалити серцевину. Нарізати яблука тонкими часточками. Ізюм перебрати і залити теплою водою хвилин на 15-20. В окремому посуді змішати нарізані яблука, видавлений з половини лимона сік, бренди, підготовлений родзинки, коричневий цукор, карамель, розтоплене масло і спеції.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 2
2. Якщо у вас листкове тісто пластинами, візьміть два аркуші. Якщо ж звичайне листкове дріжджове або бездріжджове тісто, то розділіть його на дві частини і розкачати два листа по можливості дуже тонким шаром. Змастіть лист вершковим маслом. Підготовлену крихту імбирного печива розділіть на дві частини і половину присипте на масляну поверхню тесту. Другий лист теж намажте маслом і присипте залишками крихти печива.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 3
3. Начинку розділіть на дві частини і викладіть на обидва листи. Розрівняйте начинку посередині листа.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 4
4. Скрутіть тісто разом з начинкою в рулет. Скрутіть і другий кермі.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 5
5. Змастіть рулети розтопленим вершковим маслом і зробіть надрізи по всьому рулету в 5-6 місцях.
карамельний яблучний штрудель - фото крок 6
6. Духовку потрібно буде розігріти заздалегідь до 175 градусів. Штруделі випікаються близько 25 хвилин. На їх поверхні з'явиться золотисто-коричнева скоринка. Подають штрудель теплим. А якщо ще подати до нього морозиво, то буде дуже смачно.

Схожі рецепти