Рецепт Лінивий яблучний штрудель фото

Лінивий яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яблучний штрудель - це символ Відня, який можна покуштувати практично в будь-якій кав'ярні. Але можна дуже швидко і просто приготувати"ледачий" штрудель з лаваша або готового листкового тіста.

Опис приготування:

Рецепт приготування яблучного штруделя надзвичайно простий, дотримуйтесь покрокової інструкції і готуйте із задоволенням!

  • Листкове тісто - 250 грам (бездрожжевое)
  • Яблука - 2 штуки
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільні сухарі - 80 грам
  • Лікер або коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
лінивий яблучний штрудель - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 2
Викладіть ванільні сухарі в блендер.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 3
Подрібніть їх в дрібну крихту.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 4
Додайте до сухарів цукровий пісок і корицю.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 5
Перемішайте.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 6
Ізюм промийте і замочіть його двома столовими ложками коньяку, рому або лікеру.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 7
Яблука очистіть і поріжте їх на тонкі пластинки.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 8
Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 9
Розкачайте тісто в тонкий пласт.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 10
Викладіть на пласт тесту сухарну крихту, розрівняйте по всій поверхні, відступивши від вільного краю на 2-3 см.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 11
Зверху викладіть яблука.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 12
На яблука викладіть родзинки.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 13
Акуратно згорніть тісто в рулет.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 14
Перенесіть штрудель на лист для випічки, змастіть зверху вершковим маслом.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 15
Випікайте штрудель в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів 20-25 хвилин, охолодіть його на решітці до кімнатної температури.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 16
Остиглий штрудель посипте цукровою пудрою.
лінивий яблучний штрудель - фото крок 17
Штрудель виходить надзвичайно смачним і не гірше, ніж у Віденській кав'ярні.

Схожі рецепти