Найпростіший яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати дуже смачний десерт з листкового тіста з ароматною яблучною начинкою з додаванням родзинок, волоських горіхів і кориці. Виходить по-справжньому осіння випічка!
Чи є тут ті, хто не любить штрудель? впевнена, не буде жодного позитивної відповіді, адже дійсно: як його можна не любити? Особливо якщо він приготовлений вдома своїми руками. До того ж, рецепт, як приготувати найпростіший яблучний штрудель, дійсно дуже простий! звичайно, він відрізняється від класичного штруделя, мій рецепт - це радше щось середнє між штруделем і яблучним пирогом, але це "середнє" неймовірно смачне! Тут і яблука, і родзинки, і волоські горіхи, дітям точно сподобається!
- Тісто листкове - 400 грам (бездрожжевое)
- Яблука - 2 штуки
- Печиво - 50 грам
- Горіхи волоські - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно встигло злегка розморозитися. Яблука краще використовувати зеленого кольору, злегка кислуваті, такі яблука найкраще підходять в якості начинки.
Тісто розкачати і розрізати на 2 прямокутника, один з яких буде трохи менше другого по ширині. Присипте менший прямокутник сумішшю раскрошенного печива, половини цукру і кориці, не доходячи до країв по 1, 5 см.
Зверху викладіть подрібнені волоські горіхи і родзинки.
Яблука очистіть, видаліть серцевину. Поріжте яблука на дрібні кубики. Викладіть яблука на тісто, також залишаючи бортики по 1, 5 см. Яблука зверху присипте цукром і лимонною цедрою.
Накрийте зверху другим прямокутником тесту і закріпіть краю виделкою. Зверху зробіть кілька надрізів.
Змастіть заготовку збитим яйцем і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30-40 хвилин.
Готовий пиріг присипте цукровою пудрою. Дайте йому трохи охолонути - і можна подавати разом з чашкою ароматного чаю.