Рецепт Карамельний яблучний пиріг «Роза» фото

Карамельний яблучний пиріг «Роза»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом ароматного пирога з яблук на тонкому тесті з карамельним соусом. Хочете спробувати? Тоді дивіться рецепт. Дізнаєтеся, як приготувати карамельний пиріг "роза" .

Цукор можна використовувати не тільки білий, але і коричневий, ідеальний варіант - 50*50 (половина склянки білого цукру і половина склянки коричневого), тоді соус буде мати карамельний відтінок і смак. Пиріг тонкий і ніжний, дуже солодкий і не дуже складний у виконанні. Пробуйте!

  • Яблука - 4 штуки (великі)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Обкладинка - 0, 25-0, 5 чайних ложки (мелена)
  • Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
  • Пісочне тісто - 250 грам
  • Жирні вершки - 50 мілілітрів
карамельний яблучний пиріг
Підготуйте продукти - і приступимо! Тісто у мене звичайнісіньке пісочне (вершкове масло + мука), його рецептів на сайті дуже багато, вибирайте будь-який!
карамельний яблучний пиріг
Крім перерахованих інгредієнтів ще знадобиться лимонний сік або лимонна кислота (для роботи з яблуками). Отже, яблука вимийте, зніміть з них шкірку, занурте в лимонний сік, щоб не потемніли. Відріжте бочок яблука до насіннєвої коробочки, поверніть яблуко і зріжте інші боки. Кожен шматочок яблука поріжте тонкими пластинками і занурте в лимонний сік.
карамельний яблучний пиріг
Ось пелюстки майбутньої трояндочки.
карамельний яблучний пиріг
Додайте до яблук цукор і корицю, мускатний горіх. Дуже обережно перемішайте руками і залиште їх на 30 хвилин пускати сік.
карамельний яблучний пиріг
Готово!
карамельний яблучний пиріг
Обережно відіжміть яблука від соку. Сік знадобиться для варіння соусу.
карамельний яблучний пиріг
Пісочне тісто розподіліть по формі, зробіть бортики і вилочкою проколи, щоб тісто не здувалося під час випікання. І тепер найцікавіше: яблучні пелюстки викладайте внахлест по колу так, щоб вони стояли щільно один до одного красивими рядами.
карамельний яблучний пиріг
Останні два-три пелюстки скрутіть в трубочку і поставте в центрі трояндочки. Накрийте пиріг фольгою і відправте в духовку на 30 хвилин, температура - 190-200 градусів. Потім зніміть фольгу і ще хвилин 10 дайте пирога підрум'янитися зверху.
карамельний яблучний пиріг
Поки пиріг в духовці, потрібно зробити карамельний соус. Для цього доведіть до кипіння яблучний сік (зцідженим з яблучних пелюсток) і Уваров його наполовину. Потім влийте жирні вершки і перемішайте, зніміть з вогню. Остудіть соус.
карамельний яблучний пиріг
Пиріг і соус готові, залишився останній штрих…
карамельний яблучний пиріг
Полийте пиріг карамельним соусом і подайте до столу остиглим. Пригощайтеся!

Схожі рецепти