Карамельний яблучний пиріг «Роза»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом ароматного пирога з яблук на тонкому тесті з карамельним соусом. Хочете спробувати? Тоді дивіться рецепт. Дізнаєтеся, як приготувати карамельний пиріг "роза" .
Цукор можна використовувати не тільки білий, але і коричневий, ідеальний варіант - 50*50 (половина склянки білого цукру і половина склянки коричневого), тоді соус буде мати карамельний відтінок і смак. Пиріг тонкий і ніжний, дуже солодкий і не дуже складний у виконанні. Пробуйте!
- Яблука - 4 штуки (великі)
- Цукор - 1 Склянка
- Обкладинка - 0, 25-0, 5 чайних ложки (мелена)
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Пісочне тісто - 250 грам
- Жирні вершки - 50 мілілітрів
Підготуйте продукти - і приступимо! Тісто у мене звичайнісіньке пісочне (вершкове масло + мука), його рецептів на сайті дуже багато, вибирайте будь-який!
Крім перерахованих інгредієнтів ще знадобиться лимонний сік або лимонна кислота (для роботи з яблуками). Отже, яблука вимийте, зніміть з них шкірку, занурте в лимонний сік, щоб не потемніли. Відріжте бочок яблука до насіннєвої коробочки, поверніть яблуко і зріжте інші боки. Кожен шматочок яблука поріжте тонкими пластинками і занурте в лимонний сік.
Ось пелюстки майбутньої трояндочки.
Додайте до яблук цукор і корицю, мускатний горіх. Дуже обережно перемішайте руками і залиште їх на 30 хвилин пускати сік.
Готово!
Обережно відіжміть яблука від соку. Сік знадобиться для варіння соусу.
Пісочне тісто розподіліть по формі, зробіть бортики і вилочкою проколи, щоб тісто не здувалося під час випікання. І тепер найцікавіше: яблучні пелюстки викладайте внахлест по колу так, щоб вони стояли щільно один до одного красивими рядами.
Останні два-три пелюстки скрутіть в трубочку і поставте в центрі трояндочки. Накрийте пиріг фольгою і відправте в духовку на 30 хвилин, температура - 190-200 градусів. Потім зніміть фольгу і ще хвилин 10 дайте пирога підрум'янитися зверху.
Поки пиріг в духовці, потрібно зробити карамельний соус. Для цього доведіть до кипіння яблучний сік (зцідженим з яблучних пелюсток) і Уваров його наполовину. Потім влийте жирні вершки і перемішайте, зніміть з вогню. Остудіть соус.
Пиріг і соус готові, залишився останній штрих…
Полийте пиріг карамельним соусом і подайте до столу остиглим. Пригощайтеся!