Роза м карамель
(покроковий рецепт з фото)
Це скоріше не стільки рецепт, скільки ідея подачі. Якщо ви нічого не маєте проти готового тіста і магазинної карамелі, то це рецепт для вас. Всього за кілька хвилин роботи отримаєте чарівну, навіть вишукану випічку до чаю! Повітряні булочки з хрусткою скоринкою і карамельним ароматом!
Кілька порад з приготування. Якість тесту має велике значення, вибирайте ретельніше. Карамель наносите на тісто помірно, інакше складно згорнути рулет і карамель випливає. Це як раз той випадок, коли краще менше. І самі розанчікі робіть менше - на пару укусів - тоді вся принадність повністю розкриється.
- Тісто листкове дріжджове - 400 грам
- Карамель - 5 Ст. Ложок (рідка)
- Горіхи - 3 Ст. Ложки
Тісто розморозити, накривши плівкою і розкачати в одному напрямку. Можна для зручності приготування купити тісто вже розкачане і згорнуте в рулет. Я такого не знайшла, на жаль.
Змастіть тісто карамеллю. Наносите карамель легким шаром, інакше будуть труднощі зі згортанням. Перший лист тіста я намазала занадто густо. Цілком вистачить 4 столових ложок.
Поверніть тісто в тугий рулет і розріжте його вздовж навпіл. Поверніть кожну половину спіраллю, укладаючи тісто розрізом догори, як при обробленні краффінов. Зручніше і смачніше розрізати пласт тесту відразу на дві частини і робити розанчікі поменше.
Покладіть Роза в змащені формочки. Форми повинні бути якісні або силіконові, щоб полегшити виймання готових булочок.
Дайте тесту расстойку хвилин 20-25, під час якої необхідно накрити тісто плівкою. Випікайте Роза в прогрітій до 180 градусів духовці. Я випікала перші 10 хвилин з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води. Такий прийом дасть тісту ще трохи підійти і зробить випічку з дріжджами більш повітряної і м'якою. Печіть розанчікі до красивого золотистого кольору.
Гарячі Роза акуратно вийміть з формочок і змастіть залишками карамелі. Посипте зверху подрібненими горіхами - будь-якими на ваш смак.
Подавайте відразу - гарячі Роза особливо гарні!