Рецепт Роза м карамель фото

Роза м карамель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Листкові торти

Це скоріше не стільки рецепт, скільки ідея подачі. Якщо ви нічого не маєте проти готового тіста і магазинної карамелі, то це рецепт для вас. Всього за кілька хвилин роботи отримаєте чарівну, навіть вишукану випічку до чаю! Повітряні булочки з хрусткою скоринкою і карамельним ароматом!

Кілька порад з приготування. Якість тесту має велике значення, вибирайте ретельніше. Карамель наносите на тісто помірно, інакше складно згорнути рулет і карамель випливає. Це як раз той випадок, коли краще менше. І самі розанчікі робіть менше - на пару укусів - тоді вся принадність повністю розкриється.

  • Тісто листкове дріжджове - 400 грам
  • Карамель - 5 Ст. Ложок (рідка)
  • Горіхи - 3 Ст. Ложки
роза м карамель - фото крок 1
Тісто розморозити, накривши плівкою і розкачати в одному напрямку. Можна для зручності приготування купити тісто вже розкачане і згорнуте в рулет. Я такого не знайшла, на жаль.
роза м карамель - фото крок 2
Змастіть тісто карамеллю. Наносите карамель легким шаром, інакше будуть труднощі зі згортанням. Перший лист тіста я намазала занадто густо. Цілком вистачить 4 столових ложок.
роза м карамель - фото крок 3
Поверніть тісто в тугий рулет і розріжте його вздовж навпіл. Поверніть кожну половину спіраллю, укладаючи тісто розрізом догори, як при обробленні краффінов. Зручніше і смачніше розрізати пласт тесту відразу на дві частини і робити розанчікі поменше.
роза м карамель - фото крок 4
Покладіть Роза в змащені формочки. Форми повинні бути якісні або силіконові, щоб полегшити виймання готових булочок.
роза м карамель - фото крок 5
Дайте тесту расстойку хвилин 20-25, під час якої необхідно накрити тісто плівкою. Випікайте Роза в прогрітій до 180 градусів духовці. Я випікала перші 10 хвилин з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води. Такий прийом дасть тісту ще трохи підійти і зробить випічку з дріжджами більш повітряної і м'якою. Печіть розанчікі до красивого золотистого кольору.
роза м карамель - фото крок 6
Гарячі Роза акуратно вийміть з формочок і змастіть залишками карамелі. Посипте зверху подрібненими горіхами - будь-якими на ваш смак.
роза м карамель - фото крок 7
Подавайте відразу - гарячі Роза особливо гарні!

Схожі рецепти