Салат «Роза»
(покроковий рецепт з фото)
Простий за своїм змістом і неймовірно оригінально оформлений салатик хочу запропонувати вам на замітку. Якщо ви любите дивувати своїх близьких і гостей чимось новеньким, запам'ятовуйте рецепт!
Пропоную Вашій увазі новий погляд на традиційну "оселедець під шубою" . Цей нескладний, але вельми незвичайний варіант, як приготувати салат "роза", стане відмінною ідеєю для вашого святкового столу. Не бійтеся експериментувати - і ваші гості це точно оцінять! Завдяки покроковим фотографій, ілюструє весь процес, у вас все обов'язково вийде.
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1-2 штук
- Яйце - 3 штуки(+ 2 в тісто)
- Оселедець слабосолона - 1 штука
- Сіль, перець, майонез - За смаком
- Зелень - За смаком
- Часник - 1-3 зубчиків
- Молоко - 2 склянки (можна навпіл з водою або сироваткою, наприклад)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Склянка (приблизно)
1. Овочі відваріть і остудіть. Яйця зваріть круто. Поки варяться овочі, можна приготувати тісто на млинці. У мисочці з'єднайте яйця з сіллю і цукром. Збийте вінчиком і влийте половину молока.
2. Всипте борошно, перемішайте і додайте молоко, що залишилося. Влийте рослинне масло. Усе, Testo майже.
3. Смажте тоненькі млинці з двох сторін до рум'яної.
4. Готову буряк остудіть, очистіть і натріть на тертці. Додайте за смаком часник і майонез. Перемішайте.
5. Оселедець очистіть від кісточок і наріжте дрібними кубиками. Викладіть рівним шаром на тарілку для подачі. Зверху розподіліть терту картоплю. Додайте сіль і змастіть майонезом.
6. Наступним шаром викладіть терту моркву. Знову змастіть майонезом і трохи підсолити.
7. Очистіть яйця, натріть і викладіть зверху. Знову майонез. Усе, перший етап роботи закінчено.
8. Викладіть на тарілку млинець і змастіть його тонким шаром буряка.
9. Поверніть щільним рулетиком.
10. Наріжте невеликими шматочками.
11. І викладіть на салат зрізами вгору. Прикрасьте свіжою зеленню. Ось така краса! Залиште салатик просочуватися на пару годин.