Маковий пиріг «Роза»
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю розповісти вам, як приготувати маковий пиріг "роза" - неймовірно красиву, ніжну і ароматну випічку, яка може стати традиційною у вашій родині завдяки своєму красивому увазі.
Пропоную вашій увазі неймовірно красивий, але дуже простий у приготуванні пиріг "роза" . В якості начинки для цього пирога використаний мак зі збитим білком і родзинками, що надає пирога особливий святковий смак. Виходить такий пиріг дійсно дуже схожим на троянду завдяки тому, що шматочки тіста викладаються під кутом один до одного, що при випіканні дає ефект пелюсток. Замість родзинок ви можете додати в начинку фініки, горіхи або курагу.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 150 грам(100 г в тісто, 50 г в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Мак - 250 грам
- Ізюм - 50 грам
- Білок - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Пресовані дріжджі - 30 грам
1. Приготуйте тісто: в тепле молоко додайте столову ложку цукру, дві столові ложки борошна, пресовані дріжджі і добре перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
2. Мак залийте окропом так, щоб вона піднімалася над маком приблизно на 2 см. Варіть мак протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
3. Просіяне борошно змішайте з розведеними дріжджами. Жовток збийте з цукром за допомогою віночка і додайте в тісто. Додайте розтоплене вершкове масло, замісіть тісто, накрийте його харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
4. Мак процідіть через сито з марлею і перетріть з допомогою блендера. Збийте білок міксером в тугу піну, поступово додаючи до нього цукор. Додайте білок і родзинки в начинку, перемішайте.
5. Тісто розділіть на дві частини і розкачайте в пласт. Рівномірно нанесіть на нього начинку і скрутіть рулетом. Розріжте рулет на шматочки шириною 1, 5 см.
6. У змащену вершковим маслом форму викладіть шматочки тіста спочатку по бортику, а потім трохи під кутом один до одного, залишаючи місце між ними. Накрийте пиріг рушником на 30 хвилин при кімнатній температурі.
7. Змастіть пиріг злегка збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Дайте пирогу повністю охолонути і вийміть його з форми. Смачного!