Карамельний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую спекти цей пиріг тим, хто любить випічку з яблуками. Ніжне пісочне тісто і начинка з карамельних яблук - цей пиріг підкорить вас своїм смаком. Подаємо з кулькою морозива… смачно!
Цей пиріг готується дуже легко і досить просто, а виходить смачним і ароматним. Кількість карамелі можна збільшити на свій смак, а якщо яблука нарізати скибочками подрібніше, то їх можна додатково і не гасити на сковороді. Просто вилийте карамель на дно форми, а потім викладайте яблука. Як приготувати карамельний яблучний пиріг, я розповіла в цьому рецепті. Готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 140 грам(100 - для тіста, 40 - для карамелі)
- Цукор - 130 грам(30 - для тіста, 100 - для карамелі)
- Яйця - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Яблука - 5 штук (великих)
- Вода - 50 мілілітрів
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
Готуємо тісто для пирога. Борошно перетираємо з маслом, додаємо цукор звичайний і ванільний, яйце і сметану. Замішуємо тісто, загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник.
Чистим яблоки. Краще брати яблука твердих сортів.
Нарізаємо яблука скибочками і скроплюємо лимонним соком.
На сковороду наливаємо воду, насипаємо цукор і доводимо суміш до прозорості. Заважати ложкою можна! !! щоб перемішувати, рухаємо сковорідку вперед-назад.
Коли цукор повністю розчиниться, додаємо вершкове масло, перемішуємо і варимо карамель 2-3 хвилини.
Додаємо яблука, перемішуємо і тушкуємо хвилин 10. Додаємо корицю і перемішуємо.
Форму для пирога, діаметром в 24 см, змащуємо маслом і викладаємо яблука в карамелі.
Поверх яблук викладемо раскатанное в пласт тісто, намагаючись загнути його по краю форми до дна.
Випікаємо пиріг хвилин 30-35 в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім ножем від'єднуємо краю пирога від форми і перекидаємо пиріг на плоске блюдо.
Буде дуже смачно, якщо подати гарячий пиріг з кулькою морозива. Приємного чаювання!