Бананово-карамельний десерт
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів солодкого - черговий шалено смачний десерт. Тут є усе: печення, карамель, банан, крем. Про що ще можна мріяти? розповідаю, як приготувати бананово-карамельний десерт.
Так як приготувати бананово-карамельний десерт і зібрати ці інгредієнти, щоб все було доречно? Все в покроковому рецепті. Вся складність цієї страви в кремі, але ми ретельно розберемо все по поличках. Ви побачите його простоту і без зусиль приготуєте у себе вдома.
- Банан - 2 штуки
- Карамельний соус - За смаком
- Збиті вершки - 250 грам
- Печиво - 10 штук
- Цукор - 2/3 склянки
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 3 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 Ст. Ложка
Беремо каструлю, ставимо її на середній вогонь. У ній змішуємо цукор, сіль, крохмаль і молоко. Тримаємо на конфорці до загустіння. Збиваємо два яйця, додаємо їх в каструльку, все перемішуємо, як тільки почне подкіпать - знімаємо з вогню. Додаємо вершкове масло і ваніль. Ставимо в холодильник.
Беремо форми для десерту. Викладаємо шари раскрошенного печива. За допомогою ложки пресуємо (утрамбовуємо).
На твердий шар укладаємо наш охолоджений крем, а за ним - шар з бананів і збиті вершки. Далі кладемо крихти печива на збиті вершки, поливаємо карамеллю. І повторюємо шари ще раз в такому порядку: крем, банани, збиті вершки, крихти печива, карамель.
Прикрашаємо часточками бананів. І наш неймовірно смачний десерт готовий. Перед подачею нехай постоїть у холодильнику, поки закипає чайник.