Рецепт Яблучний крамбл з морозивом фото

Яблучний крамбл з морозивом
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня , Американська кухня , Англійська кухня , Канадська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Вершкове масло
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, Десерт, День народження
Солодке, Десерти

Сьогодні хочу поділитися з вами незвичайним і дуже смачним десертом, простим в приготуванні і по-літньому легким. Яблучний крамбл - це щось неймовірно смачне, гідне найдорожчих ресторанів.

Рецепт, як приготувати яблучний крамбл з морозивом, простий і доступний. Приготувати його зможе навіть починаюча господиня, незважаючи на те, що на перший погляд здається, що це складний в приготуванні вишуканий десерт. Десерт і справді вишуканий, свою назву він отримав від англійського слова"crumble", що означає "крихта" . Спочатку готували яблучні крамбль, карамелізуя фрукти, а потім запікаючи в духовці під товстим шаром крихти з пісочного тіста. Подавали такий десерт з різними соусами та морозивом. Сьогодні я запропоную вам швидше за варіацію на тему яблучного крамбль, оскільки рецепт кілька відходить від звичних канонів приготування.

  • Яблуко - 1 штука
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Крихітка з печива - 50 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Бренді - 1 Ст. Ложка
  • Солодка паличка - 1 штука
  • Ванільне морозиво - 50 грам
  • М'ята - За смаком
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 2
Яблуко поріжте на 4 кільця товщиною 1-1, 5 см.
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 3
За допомогою металевої або пластикової вирубки видавіть серединку в формі серця, кола або зірочки. Заодно заберуться насіння і серцевина.
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 4
На сковороді розтопіть половину вершкового масла, додайте крихту з печива і добре розмішайте. Через хвилину додайте цукор і прогрійте ще протягом 1-2 хвилин, поки цукор не розтане.
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 5
На сковороді розтопіть другу частину вершкового масла. Коли сковорода буде добре прогріта, викладіть на неї кружечки яблука і смажте з двох сторін по кілька хвилин.
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 6
Влийте ложку-дві бренді і готуйте в ньому яблука кілька хвилин. Яблука дуже добре вберуть яскравий аромат і злегка карамелізіруется зверху.
яблучний крамбл з морозивом - фото крок 7
Зберіть десерт. Викладайте на плоску тарілку кружальця яблука, присипаючи кожен солодкої крихтою з печива. В отвір вставте солодку паличку і вставте невелику гілочку м'яти. Подавайте яблучний крамбл з кружечком ванільного морозива. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти