Яблучний крамбл з вівсянкою
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний яблучний крамбл з вівсянкою ви можете приготувати на сніданок або полуденок. Це поживний, але разом з тим легкий десерт для всіх, хто стежить за фігурою, але не відмовляє собі у смачному!
Поєднання вівсянки і яблука безпрограшно. Хороша і вівсяна каша з яблуком, і яблучні запіканки з вівсянкою. Але ось традиційний англійський яблучний крамбл з вівсяними пластівцями мене просто підкорив! Для приготування яблучного крамбл з вівсянкою я беру ніжні вівсяні пластівці, не надто, звичайно, інакше не вийде смачна рум'яна кірочка. Але і грубі великі пластівці не підійдуть.
- Яблука - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 70 грам
- Вівсянка - 100 грам
- Борошно - 120 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Яблука почистіть і поріжте дрібно часточками або кубиками. Додайте корицю і приблизно 40 грам цукру (якщо яблука кислі, може я 50 грам додати, все залежить від ваших смакових уподобань). Перемішайте.
Змішайте борошно з цукром, що залишився, вівсянкою і сіллю.
Масло вершкове розтопити і додайте до сухої суміші. Можете руками все розмішати, щоб вийшла крихта.
Отриману крихту рівномірно посипте, легенько утрамбовуючи, на яблука.
Надішліть крамбл в розігріту до 200 З духовку на 40-50 хвилин.
Надішліть крамбл в розігріту до 200 З духовку на 40-50 хвилин.
В результаті яблука виходять соковитими і ніжними, під шаром хрусткої скоринки з борошна і вівсянки.
Готовий яблучний крамбл з вівсянкою можете подавати з морозивом як десерт або просто так до кави або чаю. Смачного!