Wereidentified
(покроковий рецепт з фото)
А ви пробували чачу? І ви, що її можна приготувати в домашніх умовах самостійно? Ділюся з вами простим рецептом чачі, сподіваюся, вам сподобається результат так само сильно, як і мені!
Ось хоч і не найпростіший рецепт чачі, але зате один з найбільш вдалих. Результат вам сподобається: напій виходить смачним, з яскраво вираженою кислинкою, а ось надлишок спирту в ньому зовсім не відчувається! Спробуйте! А як приготувати чачу, я зараз детально розповім:
1. Для початку зробимо дріжджову закваску. Для цього треба з винограду "дістати" дріжджі. Просто берем банку, стерилізуємо її на пару півгодини, а потім заливаємо приблизно 1.7 літра окропу і додамо 250 грамів цукру. Тепер чекаємо, поки банку охолоне до кімнатної температури, накривши шийку марлею.
2. Тепер в остигнула воду додамо таку суміш: 100 мілілітрів 40% розчину спирту, додамо роздавлений виноград. Його ні в якому разі не моєму! Накриваємо тепер марлею шийку і при кімнатній температурі нехай тепер банку варто тиждень. Заважаємо раз або два в день, але не руками, а чистої мішалкою.
3. А тепер тиснемо наш залишився виноград, не моя його, подачі води, цукор, а також наш отриманий дріжджовий стартер. Ставимо під гідрозатвор - і нехай бродить приблизно місяць. Не забувайте раз в день струшувати ємність і топити піднявся макуха.
4. Це ще не все! Тепер макуха відживають марлею. Його можна повторно використовувати за тим самим рецептом, але трохи зменшивши кількість цукру. Сусло, нехай стоїть ще пару днів, щоб осад випав.
5. Тепер зливаємо на дистиляцію. Перша партія - класична основа для чачі. Розбавляємо водою в потрібній констітенціі - і нехай як мінімум місяць ще варто в пляшках.
6. З другої і третьої партії теж можна робити чачу, причому вона вийде ще смачніше і ніжніше, ніж перша. Бажаю удачі!
- Виноград - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 5 літрів
1. Для початку зробимо дріжджову закваску. Для цього треба з винограду "дістати" дріжджі. Просто берем банку, стерилізуємо її на пару півгодини, а потім заливаємо приблизно 1.7 літра окропу і додамо 250 грамів цукру. Тепер чекаємо, поки банку охолоне до кімнатної температури, накривши шийку марлею.
2. Тепер в остигнула воду додамо таку суміш: 100 мілілітрів 40% розчину спирту, додамо роздавлений виноград. Його ні в якому разі не моєму! Накриваємо тепер марлею шийку і при кімнатній температурі нехай тепер банку варто тиждень. Заважаємо раз або два в день, але не руками, а чистої мішалкою.
3. А тепер тиснемо наш залишився виноград, не моя його, подачі води, цукор, а також наш отриманий дріжджовий стартер. Ставимо під гідрозатвор - і нехай бродить приблизно місяць. Не забувайте раз в день струшувати ємність і топити піднявся макуха.
4. Це ще не все! Тепер макуха відживають марлею. Його можна повторно використовувати за тим самим рецептом, але трохи зменшивши кількість цукру. Сусло, нехай стоїть ще пару днів, щоб осад випав.
5. Тепер зливаємо на дистиляцію. Перша партія - класична основа для чачі. Розбавляємо водою в потрібній констітенціі - і нехай як мінімум місяць ще варто в пляшках.
6. З другої і третьої партії теж можна робити чачу, причому вона вийде ще смачніше і ніжніше, ніж перша. Бажаю удачі!