Їжачок з фруктів
(покроковий рецепт з фото)
Цікава ідея для дитячих свят. З улюблених фруктів можна зробити їжачка з голками зі шматочків банана і апельсина. Діти з радістю будуть готувати і їсти. Фрукти, вибираємо на свій смак.
Авокадо вибираємо середньої стиглості. Фрукт не повинен бути твердим і терпким, але і занадто м'який не беріть. Замість авокадо можна взяти грушу. Для голок підійде, апельсин, банан, виноград без кісточок або ананас. Оформити їжачка можна за допомогою будь-яких сухофруктів, горіхів і насіння.
- Авокадо - 1 штука
- Банан - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Сік лимона - За смаком
- Насіння гарбуза - 5 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Ізюм - 1 штука
- Зубочистки - 9-12 штук
Підготуємо інгредієнти.
Знімаємо з авокадо шкірку. Відрізаємо, третину і витягаємо кісточку. Кладемо авокадо на тарілку зрізом вниз.
З насіння гарбуза робимо лапки і хвостик. З гвоздик очі, а родзинка буде носиком.
Банан і апельсин нарізаємо невеликими шматочками. На зубочистку наколюємо черзі шматочки фруктів.
Зубочистку з шматочками фруктів вставляємо в авокадо.
Додаємо стільки фруктів, скільки поміщається на авокадо. Виходить їжак.
Фруктового їжачка, по бажанню, можна збризнути соком лимона.