Вовнянки смажені
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд гриби посмажити легко, але ось як правильно посмажити вовнянки швидко, смачно і корисно? Хочу поділитися рецептом, який простий у виконанні. Спробуйте!
Це найпростіший рецепт для швидкого приготування волнушек. Але так як вовнянки вважаються умовно-їстівними грибами, їх не можна їсти без ретельної кулінарної обробки. Саме тому особливо важливо перед смаженням їх ретельно відварити в солоній воді. А після вже обсмажити з цибулею.
- Вовнянки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук(1 велика цибулина або дві маленькі)
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
1. Спершу вовнянки необхідно вимити під проточною холодною водою і ретельно вичистити, особливо під капелюшками (інакше вовнянки будуть гіркими).
2. Варимо гриби в солоній воді (1 Ст.Ложка солі на 1 L. Води) 30 хвилин. Після чого викладаємо вовнянки на друшляк і даємо їм висохнути.
3. В цей час чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
4. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо нарізану цибулю хвилин 5.
5. Поки смажиться цибуля нарізаємо вовнянки.
6. Висипаємо гриби до цибулі і додаємо солі і перцю за смаком. Обсмажуємо ще хвилин 5-7. Після чого смажені вовнянки готові! Смачного!