Мариновані вовнянки
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані вовнянки на зиму - справжня знахідка. Якщо в холодильнику - порожньо, грибочки врятують. Самий бюджетний варіант обіду або вечері - картопля з маринованими волнушками. Маринуються вони швидко.
Замаринуйте на зиму вовнянки у цій простому рецептом! Додаю до маринованим вовнянки морквину і цибулину. Із зазначених в рецепті інгредієнтів виходить дві літрові банки маринованих волнушек на зиму.
Як приготувати мариновані вовнянки?
1. В першу чергу, звичайно, треба почистити гриби. Промийте вовнянки, відокремте капелюшки від ніжок.
2. Доведіть воду з ложкою солі до кипіння і відваріть в ній вовнянки. Варити треба хвилин 15, знімаючи шумівкою піну.
3. Відварені вовнянки відкиньте на друшляк.
4. Приготуйте маринад. Морквину очистіть і промийте, наріжте кільцями. Цибулину очистіть, розріжте на чотири частини. Якщо бажаєте, можна порізати великими кільцями.
5. У каструлю влийте 1, 5 склянки води. Додайте в неї нарізані цибулю і моркву, сіль, цукор та інші спеції. Варіть на середньому вогні до готовності моркви.
6. Після того, як морква і цибуля зварилися додайте оцет і гриби. Варіть ще хвилин 20.
7. Підготуйте банки для маринованих на зиму волнушек. Їх треба простерилізувати. Викладіть шумівкою вовнянки в банки. Потім залийте гарячим маринадом.
8. Засукайте банки простерилізованих кришками.
Після того, як мариновані вовнянки охолонуть, приберіть їх в темне і прохолодне місце.
Мариновані вовнянки на зиму готові!
Смачного!
- Вовнянки - 1 кілограм
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Оцет 6-відсотковий - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика в бутонах - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
Як приготувати мариновані вовнянки?
1. В першу чергу, звичайно, треба почистити гриби. Промийте вовнянки, відокремте капелюшки від ніжок.
2. Доведіть воду з ложкою солі до кипіння і відваріть в ній вовнянки. Варити треба хвилин 15, знімаючи шумівкою піну.
3. Відварені вовнянки відкиньте на друшляк.
4. Приготуйте маринад. Морквину очистіть і промийте, наріжте кільцями. Цибулину очистіть, розріжте на чотири частини. Якщо бажаєте, можна порізати великими кільцями.
5. У каструлю влийте 1, 5 склянки води. Додайте в неї нарізані цибулю і моркву, сіль, цукор та інші спеції. Варіть на середньому вогні до готовності моркви.
6. Після того, як морква і цибуля зварилися додайте оцет і гриби. Варіть ще хвилин 20.
7. Підготуйте банки для маринованих на зиму волнушек. Їх треба простерилізувати. Викладіть шумівкою вовнянки в банки. Потім залийте гарячим маринадом.
8. Засукайте банки простерилізованих кришками.
Після того, як мариновані вовнянки охолонуть, приберіть їх в темне і прохолодне місце.
Мариновані вовнянки на зиму готові!
Смачного!