Вовнянки мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Вовнянки - гриби незвичайні і хитрі, їх складно знайти, але ох як смачно їсти. І найкращий спосіб їх приготування - це маринування. Поспішаю поділитися, як я це зробила. Вийшло неймовірно смачно!
Для маринування волнушек раджу відібрати молоді вовнянки з діаметром капелюшка 3-5 см. Краще вибирати вовнянки з звернувшись всередину завитками. Уважно огляньте гриби. Вони, які вражені хробаками - НЕ маринувати ні в якому разі.
- Гриби вовнянки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Бутони гвоздики - 4 штуки
- Чорний перець горошком - 7 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Спершу вовнянки потрібно перебрати, ретельно промити і очистити кожну від ворсинок і верхньої шкірки. Робити це краще від краю до центру гриба. Ніжки у маленьких волнушек залишаємо, зрізуючи кінчик, а в великих з плоскою головкою - зрізаємо повністю.
2. Далі перекладаємо гриби в киплячу солону воду (1 ст. Ложка на 1 L. Води) і варимо хвилин 20, час від часу знімаючи пінку
3. Відкладаємо вовнянки в друшляк і стерилізуємо банки для маринування в духовці хвилин 5.
4. Тепер нарізаємо цибулю кільцями, моркву кружечками, а великі зубчики часнику розрізаємо вздовж навпіл.
5. Для приготування маринаду - в 1 літр води додаємо нарізані цибулю, морква і часник, додаємо сіль, цукор, гвоздику, лаврові листи і горошини чорного перцю.
6. Після закипання маринаду слід в каструлю додати оцет і висипати гриби. Варити 10-15 хвилин.
7. Викладаємо гриби з овочами і спеціями в банки, заливаємо маринадом, закочує кришками і готово! Бажано зберігати в холодильнику. Смачного!