Рецепт Вовнянки мариновані фото

Вовнянки мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби, Вовнянки
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Вовнянки - гриби незвичайні і хитрі, їх складно знайти, але ох як смачно їсти. І найкращий спосіб їх приготування - це маринування. Поспішаю поділитися, як я це зробила. Вийшло неймовірно смачно!

Для маринування волнушек раджу відібрати молоді вовнянки з діаметром капелюшка 3-5 см. Краще вибирати вовнянки з звернувшись всередину завитками. Уважно огляньте гриби. Вони, які вражені хробаками - НЕ маринувати ні в якому разі.

  • Гриби вовнянки - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Бутони гвоздики - 4 штуки
  • Чорний перець горошком - 7 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
вовнянки мариновані - фото крок 1
1. Спершу вовнянки потрібно перебрати, ретельно промити і очистити кожну від ворсинок і верхньої шкірки. Робити це краще від краю до центру гриба. Ніжки у маленьких волнушек залишаємо, зрізуючи кінчик, а в великих з плоскою головкою - зрізаємо повністю.
вовнянки мариновані - фото крок 2
2. Далі перекладаємо гриби в киплячу солону воду (1 ст. Ложка на 1 L. Води) і варимо хвилин 20, час від часу знімаючи пінку
вовнянки мариновані - фото крок 3
3. Відкладаємо вовнянки в друшляк і стерилізуємо банки для маринування в духовці хвилин 5.
вовнянки мариновані - фото крок 4
4. Тепер нарізаємо цибулю кільцями, моркву кружечками, а великі зубчики часнику розрізаємо вздовж навпіл.
вовнянки мариновані - фото крок 5
5. Для приготування маринаду - в 1 літр води додаємо нарізані цибулю, морква і часник, додаємо сіль, цукор, гвоздику, лаврові листи і горошини чорного перцю.
вовнянки мариновані - фото крок 6
6. Після закипання маринаду слід в каструлю додати оцет і висипати гриби. Варити 10-15 хвилин.
вовнянки мариновані - фото крок 7
7. Викладаємо гриби з овочами і спеціями в банки, заливаємо маринадом, закочує кришками і готово! Бажано зберігати в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти