Солоні вовнянки
(покроковий рецепт з фото)
Серед домашніх закусок особливе місце, на мій погляд, займають грибочки. Їх можна подавати до будь-яких страв і на кожен день, і на святковий стіл. Хочу показати вам, як приготувати солоні вовнянки.
Грибочків в даному випадку невелика. Якщо у вас багато, тоді розраховуйте кількість солі, виходячи з норми - 50 грам на 1 кілограм. Що стосується ароматних добавок і зелені, то тут все залежить від того, що виявиться у вас під рукою. Хрін і кріп - це незмінна класика, а доповнювати можна чим завгодно. Чудова заготовка без особливого клопоту!
- Вовнянки - 300 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Запашний перець - За смаком
- Зелень для засолювання - За смаком (кріп, листя смородини, хрону, вишні)
1. Грибочки промийте і викладіть в мисочку. Залийте водою і залиште на 10-12 годин. Кожні пару годин міняйте воду на свіжу.
2. Після ще раз промийте і добре обсушити. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
3. Ніжки акуратно зріжте. Очистіть і наріжте часник. Вимийте і висушіть лавровий лист.
4. Викладіть всі інгредієнти в підходящу ємність. Якщо грибочків трохи, можна використовувати баночку. Для більш значних обсягів - ʙoconok.
5. Верх прикрийте листям смородини і вишні. Встановіть прес і залиште дня на 3 на столі.
6. Як вид, утворилося в баночці вже досить соку, так що можна прибрати грибочки в холодильник. Солитися вони будуть близько місяця.