Рецепт Солоні вовнянки фото

Солоні вовнянки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Вовнянки
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Серед домашніх закусок особливе місце, на мій погляд, займають грибочки. Їх можна подавати до будь-яких страв і на кожен день, і на святковий стіл. Хочу показати вам, як приготувати солоні вовнянки.

Грибочків в даному випадку невелика. Якщо у вас багато, тоді розраховуйте кількість солі, виходячи з норми - 50 грам на 1 кілограм. Що стосується ароматних добавок і зелені, то тут все залежить від того, що виявиться у вас під рукою. Хрін і кріп - це незмінна класика, а доповнювати можна чим завгодно. Чудова заготовка без особливого клопоту!

  • Вовнянки - 300 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Запашний перець - За смаком
  • Зелень для засолювання - За смаком (кріп, листя смородини, хрону, вишні)
солоні вовнянки - фото крок 1
1. Грибочки промийте і викладіть в мисочку. Залийте водою і залиште на 10-12 годин. Кожні пару годин міняйте воду на свіжу.
солоні вовнянки - фото крок 2
2. Після ще раз промийте і добре обсушити. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
солоні вовнянки - фото крок 3
3. Ніжки акуратно зріжте. Очистіть і наріжте часник. Вимийте і висушіть лавровий лист.
солоні вовнянки - фото крок 4
4. Викладіть всі інгредієнти в підходящу ємність. Якщо грибочків трохи, можна використовувати баночку. Для більш значних обсягів - ʙoconok.
солоні вовнянки - фото крок 5
5. Верх прикрийте листям смородини і вишні. Встановіть прес і залиште дня на 3 на столі.
солоні вовнянки - фото крок 6
6. Як вид, утворилося в баночці вже досить соку, так що можна прибрати грибочки в холодильник. Солитися вони будуть близько місяця.

Схожі рецепти