Рецепт Солоні вовнянки фото

Солоні вовнянки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Вовнянки
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 хв.

Серед домашніх закусок особливе місце, на мій погляд, займають грибочки. Їх можна подавати до будь-яких страв і на кожен день, і на святковий стіл. Хочу показати вам, як приготувати солоні вовнянки.

Опис приготування:

Грибочків в даному випадку невелика. Якщо у вас багато, тоді розраховуйте кількість солі, виходячи з норми - 50 грам на 1 кілограм. Що стосується ароматних добавок і зелені, то тут все залежить від того, що виявиться у вас під рукою. Хрін і кріп - це незмінна класика, а доповнювати можна чим завгодно. Чудова заготовка без особливого клопоту!

  • Вовнянки - 300 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Запашний перець - За смаком
  • Зелень для засолювання - За смаком (кріп, листя смородини, хрону, вишні)
солоні вовнянки - фото крок 1
1. Грибочки промийте і викладіть в мисочку. Залийте водою і залиште на 10-12 годин. Кожні пару годин міняйте воду на свіжу.
солоні вовнянки - фото крок 2
2. Після ще раз промийте і добре обсушити. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
солоні вовнянки - фото крок 3
3. Ніжки акуратно зріжте. Очистіть і наріжте часник. Вимийте і висушіть лавровий лист.
солоні вовнянки - фото крок 4
4. Викладіть всі інгредієнти в підходящу ємність. Якщо грибочків трохи, можна використовувати баночку. Для більш значних обсягів - ʙoconok.
солоні вовнянки - фото крок 5
5. Верх прикрийте листям смородини і вишні. Встановіть прес і залиште дня на 3 на столі.
солоні вовнянки - фото крок 6
6. Як вид, утворилося в баночці вже досить соку, так що можна прибрати грибочки в холодильник. Солитися вони будуть близько місяця.

Схожі рецепти