Рецепт Вовнянки солоні фото

Вовнянки солоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Вовнянки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Вовнянки солоні - чудова закуска як для святкового, так і для буденного столу. Цей рецепт передбачає гарячу засолювання волнушек - гриби відварити і засолити. Готуйте бочку і гніт!

Опис приготування:

Як приготувати вовнянки солоні?

1. Вовнянки очистіть від листочків і гілочок. Відсортуйте і обріжте корінці. Промийте.

2. Приготуйте велику каструлю. Влийте холодну воду і солі. У вас повинен вийти 3-відсотковий розчин солі (ця сіль в рецепті не вказана). Доведіть воду до кипіння.

3. Очищені вовнянки викладіть в киплячий розчин води і солі. Варіть протягом 10 хвилин. Видаляйте піну шумівкою.

4. Відварені гриби відкиньте на друшляк.

5. Підготуйте велику каструлю або бочку. Укладайте в посуд гриби шарами, кожен шар пересипаючи сіллю. У міру наповнення посуду додавайте також листя чорної смородини, кріп, лавровий лист і зубчики часнику. Якщо бажаєте, можна додати і горошини чорного перцю.

6. Зверху покладіть дерев'яний батіг і гніт. Як гніт найкраще використовувати природний камінь. Посуд з волнушками повинна стояти в прохолодному місці.

Взимку вовнянки солоні можна приправити цибулею, сметаною або рослинним маслом.

Смачного!

  • Вовнянки - 10 кілограм
  • Сіль - 500 грам
  • Лавровий лист - 10 штук
  • Листя чорної смородини - 8-10 штук
  • Кріп - 8-10 штук
  • Часник - 20 зубчиків
Як приготувати вовнянки солоні?

1. Вовнянки очистіть від листочків і гілочок. Відсортуйте і обріжте корінці. Промийте.

2. Приготуйте велику каструлю. Влийте холодну воду і солі. У вас повинен вийти 3-відсотковий розчин солі (ця сіль в рецепті не вказана). Доведіть воду до кипіння.

3. Очищені вовнянки викладіть в киплячий розчин води і солі. Варіть протягом 10 хвилин. Видаляйте піну шумівкою.

4. Відварені гриби відкиньте на друшляк.

5. Підготуйте велику каструлю або бочку. Укладайте в посуд гриби шарами, кожен шар пересипаючи сіллю. У міру наповнення посуду додавайте також листя чорної смородини, кріп, лавровий лист і зубчики часнику. Якщо бажаєте, можна додати і горошини чорного перцю.

6. Зверху покладіть дерев'яний батіг і гніт. Як гніт найкраще використовувати природний камінь. Посуд з волнушками повинна стояти в прохолодному місці.

Взимку вовнянки солоні можна приправити цибулею, сметаною або рослинним маслом.

Смачного!

Схожі рецепти