Вовнянки солоні
(покроковий рецепт з фото)
Вовнянки солоні - чудова закуска як для святкового, так і для буденного столу. Цей рецепт передбачає гарячу засолювання волнушек - гриби відварити і засолити. Готуйте бочку і гніт!
Як приготувати вовнянки солоні?
1. Вовнянки очистіть від листочків і гілочок. Відсортуйте і обріжте корінці. Промийте.
2. Приготуйте велику каструлю. Влийте холодну воду і солі. У вас повинен вийти 3-відсотковий розчин солі (ця сіль в рецепті не вказана). Доведіть воду до кипіння.
3. Очищені вовнянки викладіть в киплячий розчин води і солі. Варіть протягом 10 хвилин. Видаляйте піну шумівкою.
4. Відварені гриби відкиньте на друшляк.
5. Підготуйте велику каструлю або бочку. Укладайте в посуд гриби шарами, кожен шар пересипаючи сіллю. У міру наповнення посуду додавайте також листя чорної смородини, кріп, лавровий лист і зубчики часнику. Якщо бажаєте, можна додати і горошини чорного перцю.
6. Зверху покладіть дерев'яний батіг і гніт. Як гніт найкраще використовувати природний камінь. Посуд з волнушками повинна стояти в прохолодному місці.
Взимку вовнянки солоні можна приправити цибулею, сметаною або рослинним маслом.
Смачного!
- Вовнянки - 10 кілограм
- Сіль - 500 грам
- Лавровий лист - 10 штук
- Листя чорної смородини - 8-10 штук
- Кріп - 8-10 штук
- Часник - 20 зубчиків
1. Вовнянки очистіть від листочків і гілочок. Відсортуйте і обріжте корінці. Промийте.
2. Приготуйте велику каструлю. Влийте холодну воду і солі. У вас повинен вийти 3-відсотковий розчин солі (ця сіль в рецепті не вказана). Доведіть воду до кипіння.
3. Очищені вовнянки викладіть в киплячий розчин води і солі. Варіть протягом 10 хвилин. Видаляйте піну шумівкою.
4. Відварені гриби відкиньте на друшляк.
5. Підготуйте велику каструлю або бочку. Укладайте в посуд гриби шарами, кожен шар пересипаючи сіллю. У міру наповнення посуду додавайте також листя чорної смородини, кріп, лавровий лист і зубчики часнику. Якщо бажаєте, можна додати і горошини чорного перцю.
6. Зверху покладіть дерев'яний батіг і гніт. Як гніт найкраще використовувати природний камінь. Посуд з волнушками повинна стояти в прохолодному місці.
Взимку вовнянки солоні можна приправити цибулею, сметаною або рослинним маслом.
Смачного!