Витяжний тісто для штруделя
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами автентичним рецептом витяжного тіста для штруделя. Цей простий рецепт я привезла зі своєї поїздки в Австрію, батьківщини цієї випічки і він мене ні разу не підводив, рекомендую!
Щоб приготувати тісто для справжнього штруделя нам знадобляться дуже прості інгредієнти: мука, вода, оцет, рослинне масло і сіль. Перед тим, як розкачати тісто, його потрібно залишити на 1 годину & quot; відпочити" . Докладніше, як приготувати тісто для штруделя, читайте в покроковому рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!
- Вода тепла - 75 мілілітрів
- Оцет білий - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне без запаху - 17, 5 мілілітра
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 125 грам
Підготуйте інгредієнти, вода для тесту повинна бути теплою.
У мисці з'єднайте воду, щіпку солі, оцет і рослинне масло. Зазначене в рецепті кількість масла дорівнює 1 столовій ложці і ще половині чайної.
Поступово додайте просіяне борошно і замісити гладке тісто, воно не повинно липнути до рук. Якщо тісто вийшло липким, не поспішайте додавати більше борошна, краще за потребою, під час вимішування тесту, присипайте руки борошном.
Тісто вимішують близько 10 хвилин, потім подкатайте його в кулю, змастіть рослинною олією миску і саме тісто, накривши плівкою, залиште при кімнатній температурі на 1 час.
Через годину з тестом можна працювати. Зазвичай я ділю його на дві рівні частини і випікаю два штруделя. Тісто потрібно спочатку тонко розкачати за допомогою качалки.
Потім, переклавши тісто на рушник, розтягнути його руками. Тісто має бути таким тонким, щоб крізь нього можна було розглянути малюнок на рушник.
В оригінальний рецепт тесту для штруделя ніколи не додають курячі яйця, навіть тісто перед випічкою змащують або вершковим, або рослинним маслом.
Таке тісто випікають в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Готове тісто виходить тонким і крихким - ідеальне поєднання для штруделя. Смачного!