Рецепт Витяжний тісто фото

Витяжний тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Омлет

Особливість приготування цього тесту полягає в тому, що в процесі роботи з ним розкатані пласти витягуються до дуже тонкого стану, в результаті випічка виходить шаруватої і розсипчастою.

Витяжний тісто є універсальним, адже з нього можна приготувати несолодке випічку з різними наповнювачами - закусочні рулети, пироги, а також безліч смачних десертів - Пехлеві, штрудель, тістечка, торти. При формуванні виробів коржі змащуються соняшниковою або розтопленим вершковим маслом, а потім складаються один на одного по 2-3 штуки. В результаті готова випічка виходить надзвичайно хрусткою, шаруватої і дуже смачною!

  • Борошно пшеничне - 180-210 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів
  • Оцет яблучний (сік лимона) - 10 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль кухонна - 1/3 чайних ложки
витяжний тісто - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти, що входять до складу витяжного тіста, звертаючи увагу на те, що кукурудзяний крохмаль використовується при розкачування і витягуванні коржів, а також для запобігання їх склеювання.
витяжний тісто - фото крок 2
У глибоку миску просійте 180 грам пшеничного борошна, залишивши приблизно 20 грам для роботи з тестом.
витяжний тісто - фото крок 3
У воді розчиніть кухонну сіль і оцет або лимонний сік.
витяжний тісто - фото крок 4
Зробіть поглиблення в просіяного раніше борошні, влийте підготовлену воду і соняшникову олію.
витяжний тісто - фото крок 5
З'єднайте борошно з рідкими інгредієнтами і замісіть м'яке тісто, при необхідності додавши трохи борошна або води, залиште під плівкою на 20-30 хвилин.
витяжний тісто - фото крок 6
Підготуйте суміш із решти борошна і крохмалю. Розділити тісто otlezhavsheesya 10 однакових кульок і розкачайте їх по черзі до діаметра 27-30 мм, використовуючи при розкачування борошняну суміш.
витяжний тісто - фото крок 7
Акуратно розтягніть отримані коржі пальцями до дуже тонкого стану так, щоб крізь тісто можна було прочитати великі написи або розрізнити зображення.
витяжний тісто - фото крок 8
Підготовлені коржі складіть один на одного, пересипаючи їх крохмале-борошняної сумішшю. Для запобігання склеювання краще згрупувати коржі в 2 стопки по 5 штук. Після цього можна приступати до приготування випічки з витяжного тіста або згорнути згруповані коржі в рулони, обернути харчовою плівкою і заморозити.

Схожі рецепти