Витяжний тісто
(покроковий рецепт з фото)
Особливість приготування цього тесту полягає в тому, що в процесі роботи з ним розкатані пласти витягуються до дуже тонкого стану, в результаті випічка виходить шаруватої і розсипчастою.
Витяжний тісто є універсальним, адже з нього можна приготувати несолодке випічку з різними наповнювачами - закусочні рулети, пироги, а також безліч смачних десертів - Пехлеві, штрудель, тістечка, торти. При формуванні виробів коржі змащуються соняшниковою або розтопленим вершковим маслом, а потім складаються один на одного по 2-3 штуки. В результаті готова випічка виходить надзвичайно хрусткою, шаруватої і дуже смачною!
- Борошно пшеничне - 180-210 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Оцет яблучний (сік лимона) - 10 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Сіль кухонна - 1/3 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти, що входять до складу витяжного тіста, звертаючи увагу на те, що кукурудзяний крохмаль використовується при розкачування і витягуванні коржів, а також для запобігання їх склеювання.
У глибоку миску просійте 180 грам пшеничного борошна, залишивши приблизно 20 грам для роботи з тестом.
У воді розчиніть кухонну сіль і оцет або лимонний сік.
Зробіть поглиблення в просіяного раніше борошні, влийте підготовлену воду і соняшникову олію.
З'єднайте борошно з рідкими інгредієнтами і замісіть м'яке тісто, при необхідності додавши трохи борошна або води, залиште під плівкою на 20-30 хвилин.
Підготуйте суміш із решти борошна і крохмалю. Розділити тісто otlezhavsheesya 10 однакових кульок і розкачайте їх по черзі до діаметра 27-30 мм, використовуючи при розкачування борошняну суміш.
Акуратно розтягніть отримані коржі пальцями до дуже тонкого стану так, щоб крізь тісто можна було прочитати великі написи або розрізнити зображення.
Підготовлені коржі складіть один на одного, пересипаючи їх крохмале-борошняної сумішшю. Для запобігання склеювання краще згрупувати коржі в 2 стопки по 5 штук. Після цього можна приступати до приготування випічки з витяжного тіста або згорнути згруповані коржі в рулони, обернути харчовою плівкою і заморозити.