Бездрожевое тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви захоплюєтеся випічкою, то напевно володієте різними рецептами з приготування тіста. Якщо потрібно швидко зробити випічку, я користуюся рецептом, як приготувати бездріжджове тісто на пиріжки.
Бездріжджове тісто я використовую для смажених пиріжків, які можна зробити з картоплею, капустою, рисом і яйцем, а також з солодкими варіантами начинки, наприклад, з абрикосами, вишнями і ін. Завдяки тому, що в рецепті не використовуються дріжджі, тісто готується дуже швидко, і буквально відразу його можна використовувати для приготування пиріжків.
- Кефір - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
1. У миску вливаю кефір кімнатної температури, додаю до нього соду, сіль і цукор, вбиваю курячі яйця і гарненько перемішую міксером.
2. Просівають борошно, і поступово всипав частина, замішую тісто.
3. На поверхню насипаю решту борошна, дістаю тісто з миски і замішую тісто, всередині роблю заглиблення, вливаю соняшникову олію і роблю заміс.
4. В результаті отримую еластичне і дихає тісто, яке накриваю рушником і залишаю на 10-15 хвилин, після цього тісто готове до використання.