Соус для штруделя
(покроковий рецепт з фото)
Одним з важливих елементів успішного страви є правильна заправка. Саме про таку я і хочу розповісти. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати соус для штруделя.
Сьогодні ми разом зробимо солодку заливку до яблучного або вишневого штрудель. Його можна приготувати про запас, а перед подачею підігріти в каструлі. Спробуйте такий соус подати і з іншим десертом, адже він досить універсальний і підійде до багатьох солодких страв.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ваніль - 0, 5 штуки
- Жовток - 2 штуки
- Цукор - 60 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
Молоко в сотейнику поставте на вогонь, додайте в нього настругати ваніль або 8 г. Ванільного цукру. Закип'ятіть суміш на повільному вогні.
Жовтки збийте з цукром. Додавайте до них крохмаль, а потім влийте трохи остигле молоко. Все перемішайте в єдину масу.
Перелийте масу назад в сотейник, поставте її на вогонь. Уварите її до потрібного стану, помішуючи. Потім зніміть з вогню і відразу додайте олію. Перемішайте.
Коли соус трохи охолоне, процідіть його через сито. Можете подавати відразу, а можете прибрати в холодильник до потрібного випадку.