Рецепт Тісто для штруделя фото

Тісто для штруделя
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Струдель

Це знаменита німецька випічка зводить з розуму багатьох, проте зробити тісто для штруделя в домашніх умовах може не кожен. Пропоную вам покрокові рекомендації по його приготування.

Сам по собі рецепт приготування тіста для штруделя досить простий, а ось подальші процеси часто викликають труднощі. Якщо ви хочете повторити класичний варіант хрусткого і ніжного штруделя будинку, тоді запам'ятовуйте.

  • Борошно - 450 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
тісто для штруделя - фото крок 1
1. На робочий стіл просійте борошно. Зробіть невелике заглиблення в центрі і вбийте туди яйце. Акуратно влийте воду.
тісто для штруделя - фото крок 2
2. Додайте сіль, цукор і почніть місити тісто.
тісто для штруделя - фото крок 3
3. Вимісити тісто потрібно дуже якісно, не шкодуючи сил. Потім скачати в кульку, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-1.5 годину.
тісто для штруделя - фото крок 4
4. Наступним етапом буде розкочування. Візьміть великий шматок чистої тонкої тканини і присипте борошном. Використовувати харчову плівку можна, але з нею буде не дуже зручно. Викладіть тісто і почніть катати.
тісто для штруделя - фото крок 5
5. Катати його потрібно до тих пір, поки воно не стане тоненьким, як цигарковий папір. Тісто дуже м'яке і прекрасно катається.
тісто для штруделя - фото крок 6
6. Повинен вийти досить великий прямокутник.
тісто для штруделя - фото крок 7
7. Поверхня тесту змастіть 3 ложками розтопленого вершкового масла. Ще один варіант, як зробити тісто для штруделя - це додати масло відразу разом з водою, проте мені такий більше до смаку.
тісто для штруделя - фото крок 8
8. Присипте поверхню подрібненими панірувальними сухарями.
тісто для штруделя - фото крок 9
9. А далі можна використовувати абсолютно будь-яку начинку. В рецепт приготування тіста для штруделя підійдуть яблука, вишня і будь-які інші варіанти. В даному випадку це будуть горішки.
тісто для штруделя - фото крок 10
10. І яблука, змішані з корицею і невеликою кількістю цукру.
тісто для штруделя - фото крок 11
11. Тепер дуже важливо правильно загорнути тісто для штруделя в домашніх умовах. Акуратно піддягайте краю.
тісто для штруделя - фото крок 12
12. А потім за допомогою тканини загорніть рулет.
тісто для штруделя - фото крок 13
13. Звертайте поступово і акуратно.
тісто для штруделя - фото крок 14
14. Обережно перекладіть на пергамент для випічки. Так як деко невеликий, скрутіть півколом.
Змастіть верх розтопленим маслом.
тісто для штруделя - фото крок 15
15. Надішліть в розігріту духовку і випікайте близько півгодини до коричневої скоринки.
тісто для штруделя - фото крок 16
16. Перед подачею можете присипати зверху цукровою пудрою або корицею, наприклад.

Схожі рецепти