Тісто для штруделя
(покроковий рецепт з фото)
Це знаменита німецька випічка зводить з розуму багатьох, проте зробити тісто для штруделя в домашніх умовах може не кожен. Пропоную вам покрокові рекомендації по його приготування.
Сам по собі рецепт приготування тіста для штруделя досить простий, а ось подальші процеси часто викликають труднощі. Якщо ви хочете повторити класичний варіант хрусткого і ніжного штруделя будинку, тоді запам'ятовуйте.
- Борошно - 450 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
1. На робочий стіл просійте борошно. Зробіть невелике заглиблення в центрі і вбийте туди яйце. Акуратно влийте воду.
2. Додайте сіль, цукор і почніть місити тісто.
3. Вимісити тісто потрібно дуже якісно, не шкодуючи сил. Потім скачати в кульку, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-1.5 годину.
4. Наступним етапом буде розкочування. Візьміть великий шматок чистої тонкої тканини і присипте борошном. Використовувати харчову плівку можна, але з нею буде не дуже зручно. Викладіть тісто і почніть катати.
5. Катати його потрібно до тих пір, поки воно не стане тоненьким, як цигарковий папір. Тісто дуже м'яке і прекрасно катається.
6. Повинен вийти досить великий прямокутник.
7. Поверхня тесту змастіть 3 ложками розтопленого вершкового масла. Ще один варіант, як зробити тісто для штруделя - це додати масло відразу разом з водою, проте мені такий більше до смаку.
8. Присипте поверхню подрібненими панірувальними сухарями.
9. А далі можна використовувати абсолютно будь-яку начинку. В рецепт приготування тіста для штруделя підійдуть яблука, вишня і будь-які інші варіанти. В даному випадку це будуть горішки.
10. І яблука, змішані з корицею і невеликою кількістю цукру.
11. Тепер дуже важливо правильно загорнути тісто для штруделя в домашніх умовах. Акуратно піддягайте краю.
12. А потім за допомогою тканини загорніть рулет.
13. Звертайте поступово і акуратно.
14. Обережно перекладіть на пергамент для випічки. Так як деко невеликий, скрутіть півколом.
Змастіть верх розтопленим маслом.
Змастіть верх розтопленим маслом.
15. Надішліть в розігріту духовку і випікайте близько півгодини до коричневої скоринки.
16. Перед подачею можете присипати зверху цукровою пудрою або корицею, наприклад.