Рецепт Відбивні з кальмарів фото

Відбивні з кальмарів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Кальмари
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Відбивні

Деякі господині думають, що приготування страв з кальмарів - справа клопітка. Це зовсім не так, оскільки кальмар готується дуже швидко, а його ніжний і специфічний смак непорівнянний ні з чим.

З кальмарів можна приготувати різні страви, одне з таких - відбивні. Готуються вони не складно: відразу кальмар чистять і нарізають, а після вони відбиваються. Надішліть в кляр відбивні і відправляйте на сковороду. Смажаться вони близько 4 хвилин на середньому вогні з обох сторін.

  • Кальмар - 2 штуки
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
відбивні з кальмарів - фото крок 1
1. Беремо тушки кальмара. Варити їх не потрібно. Наша задача - почистити їх, ретельно промити і розрізати навпіл (уздовж).
відбивні з кальмарів - фото крок 2
2. Якщо тушки занадто великі, то можна кальмар розрізати на 4 частини (вздовж і навпіл кожну частину). Потім відбиваємо їх дерев'яним товкачем.
відбивні з кальмарів - фото крок 3
3. Окремо робимо кляр: збиваємо 2 яйця і додаємо борошно. Доводимо масу до однорідної консистенції і маку кожну відбивну в отриманий кляр.
відбивні з кальмарів - фото крок 4
4. Смажимо до готовності з двох сторін. Кальмар, як відомо, готується дуже швидко, тому на швидку руку ви зможете приготувати ситний і в той же час легка вечеря.
відбивні з кальмарів - фото крок 5
5. Для смаження використовуйте рослинне масло і не робіть сильний вогонь.
відбивні з кальмарів - фото крок 6
6. Подавайте відбивні з кальмарів в домашніх умовах з гарніром з овочів або як самостійну страву.

Схожі рецепти