Відбивні з кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Деякі господині думають, що приготування страв з кальмарів - справа клопітка. Це зовсім не так, оскільки кальмар готується дуже швидко, а його ніжний і специфічний смак непорівнянний ні з чим.
З кальмарів можна приготувати різні страви, одне з таких - відбивні. Готуються вони не складно: відразу кальмар чистять і нарізають, а після вони відбиваються. Надішліть в кляр відбивні і відправляйте на сковороду. Смажаться вони близько 4 хвилин на середньому вогні з обох сторін.
- Кальмар - 2 штуки
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком

1. Беремо тушки кальмара. Варити їх не потрібно. Наша задача - почистити їх, ретельно промити і розрізати навпіл (уздовж).

2. Якщо тушки занадто великі, то можна кальмар розрізати на 4 частини (вздовж і навпіл кожну частину). Потім відбиваємо їх дерев'яним товкачем.

3. Окремо робимо кляр: збиваємо 2 яйця і додаємо борошно. Доводимо масу до однорідної консистенції і маку кожну відбивну в отриманий кляр.

4. Смажимо до готовності з двох сторін. Кальмар, як відомо, готується дуже швидко, тому на швидку руку ви зможете приготувати ситний і в той же час легка вечеря.

5. Для смаження використовуйте рослинне масло і не робіть сильний вогонь.

6. Подавайте відбивні з кальмарів в домашніх умовах з гарніром з овочів або як самостійну страву.