Биточки з кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва безумовно сподобається всім любителям морепродуктів. Просто, швидко і дуже смачно! Що може бути краще?
Пропоную приготувати биточки з кальмарів. Кальмари виходять ніжні і дуже смачні, рекомендую неодмінно спробувати! Можна подавати самостійно в якості гарячої закуски або з будь-яким гарніром на ваш смак, наприклад, зі свіжими овочами або відвареним рисом. Готується блюдо досить швидко - відмінна ідея для ситного і корисного обіду або вечері на швидку руку.
- Тушки кальмара - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Опустіть кальмарів в киплячу воду буквально на 5-10 секунд, дістаньте і відразу ж залийте холодною водою.
Після чого очистіть кальмарів від нутрощів, видаліть хорду і зніміть плівку. Промийте і наріжте квадратами.
Обваляйте кальмари з усіх боків в борошні.
Збийте яйця з соєвим соусом, якщо необхідно, то можна додати трохи солі. Занурте в яєчну суміш по черзі шматочки кальмарів, обвалених в борошні.
Обсмажте на розпеченій сковороді з двох сторін по кілька хвилин.
Після того як биточки переверне, посипте їх рясно тертим сиром.
Накрийте сковороду кришкою, вимкніть вогонь і дайте сиру розплавитися. Після чого перекладіть кальмарів на тарілку і посипте за бажанням свіжою зеленню.
Биточки з кальмарів готові. Подавати бажано відразу ж. Смачного!