Кільця кальмарів у клярі
(покроковий рецепт з фото)
Кальмар відрізняється чудовими смаковими якостями і великою кількістю корисних властивостей. Чому не побалувати себе ексклюзивним, дієтичним, шикарним делікатесом? Кільця кальмарів у клярі.
Така закуска прекрасно підійде до холодного пива. При бажанні ви можете подати кільця з гарніром в якості основного блюда, ваші гості будуть на сьомому небі від задоволення. Дивіться, як приготувати кільця кальмарів в клярі.
- Кальмар - 500 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сухарі паніровочні - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелень петрушки - 3-4 штук
- Крем - 1 Склянка
1. Перед тим, як приготувати кільця кальмарів в клярі, необхідно розморозити тушки кальмарів в холодній воді. Візьміть каструлю, налийте воду. Після того, як вона закипить, опустіть туди тушки молюсків. Варіть не більше трьох хвилин. Остудіть готовий морепродукт і наріжте кільцями, шириною приблизно 1 см. Обсушити паперовим рушником.
2. Візьміть глибоку миску, розбийте яйце, влийте молоко і збийте суміш віночком. Приправити сіллю і poperčite. Кляр готовий.
3. Змішайте панірувальні сухарі і борошно. Умочіть кальмара в клярі і потім обваляйте в паніровці.
4. Візьміть казанок, налийте оливкова олія і розігрійте до гарячого стану. Обсмажте кільця до золотистого на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
5. Натріть твердий сир, очистіть часник і видавіть його через землянку. Подрібніть зелень. Змішайте всі інгредієнти соусу і додайте сметану. Ретельно перемішайте.
6. Кільця кальмарів у клярі готові. Подавайте з соусом. Перед вживанням кільця кальмарів умочуйте в соус. Смачного.