Хрусткі кільця кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена закуска під час посиденьок у великих компаніях друзів! Все просто і смачно: обсмажте кільця кальмарів в клярі у фритюрі або на сковороді і вуаля - сніданок готовий!
Кільця кальмарів - відмінна закуска до пива або для тих, хто любить смачно похрумтіти. Нерозумно, що схожу закуску можна зустріти в меню багатьох ресторанів і барів. Я ж пропоную приготувати хрусткі кільця кальмарів в домашніх умовах і доповнити закуску смачним пікантним соусом. Приступимо!
- Кальмар - 500 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 200 грам
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 70 грам
- Заголовок для палітурки - 70 грам
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 400 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1. Очищений кальмар наріжте кільцями. Перекладіть кільця кальмара в миску з молоком, хвилин 15-20. Чим довше кальмари пробудуть в молоці, тим м'якше вони будуть в приготованому вигляді.
2. Між іншим, приготуйте соус з майонезу, часнику, соку лимона, солі і перцю.
3. В окремій мисці змішайте 2 види борошна, Петрушка і перець. Обваляйте кільця кальмара в борошняної суміші.
4. Обсмажте кальмар в киплячій олії до хрусткої скоринки і подавайте закуску з часниковим соусом. Смачного!