Рецепт Хрусткі кільця кальмарів фото

Хрусткі кільця кальмарів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку , На природу , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Улюблена закуска під час посиденьок у великих компаніях друзів! Все просто і смачно: обсмажте кільця кальмарів в клярі у фритюрі або на сковороді і вуаля - сніданок готовий!

Опис приготування:

Кільця кальмарів - відмінна закуска до пива або для тих, хто любить смачно похрумтіти. Нерозумно, що схожу закуску можна зустріти в меню багатьох ресторанів і барів. Я ж пропоную приготувати хрусткі кільця кальмарів в домашніх умовах і доповнити закуску смачним пікантним соусом. Приступимо!

  • Кальмар - 500 грам
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Часник - 1 зубчик
  • Майонез - 200 грам
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 70 грам
  • Заголовок для палітурки - 70 грам
  • Петрушка - 1 Ст. Ложка
  • Паприка мелена - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 400 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
хрусткі кільця кальмарів - фото крок 1
1. Очищений кальмар наріжте кільцями. Перекладіть кільця кальмара в миску з молоком, хвилин 15-20. Чим довше кальмари пробудуть в молоці, тим м'якше вони будуть в приготованому вигляді.
хрусткі кільця кальмарів - фото крок 2
2. Між іншим, приготуйте соус з майонезу, часнику, соку лимона, солі і перцю.
хрусткі кільця кальмарів - фото крок 3
3. В окремій мисці змішайте 2 види борошна, Петрушка і перець. Обваляйте кільця кальмара в борошняної суміші.
хрусткі кільця кальмарів - фото крок 4
4. Обсмажте кальмар в киплячій олії до хрусткої скоринки і подавайте закуску з часниковим соусом. Смачного!

Схожі рецепти