Рецепт Відбивні на сковороді фото

Відбивні на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід
Гарячі страви, Відбивні

Як приготувати відбивні на сковороді швидко, просто і смачно? Цим питанням жінки всього світу задаються, напевно, не одне століття. Відповідь - в цьому рецепті з покроковими фотографіями всього процесу!

"навчися готувати правильні відбивні, і чоловік тебе буде носити на руках! " - так повчала мама моєї подружки Олі свою дочку, а заодно і мене, в ті часи ледь діставали до кухонного столу. Треба сказати, Оля слухала уважно і мамину науку засвоїла - відбивні у неї вийшли відмінні уже в 15-річному віці.

Чоловік (військовий і красень одночасно) знайшовся швидко, їв та нахвалював і дійсно носив Олю на руках… Доти, поки не зустрів Ніну. Вона неперевершеним чином готувала сациві, і вітряний шлунок товариша лейтенанта ганебно здригнувся.

Довгий час Оля плакала і переживала, навіть кричала, що в житті більше не приготує жодної відбивною, раз дурні чоловіки не здатні оцінити цей кулінарний шедевр і готові проміняти його на якийсь там сациві! .. Але минув час і вона зустріла Олексія Анатолійовича. Він не любить сациві - у нього взагалі алергія на волоські горіхи - але дуже любить Олю і лижний спорт. Все у них добре: живуть і радіють, катаються на лижах, ростять сина і спадкоємця - Анатолія Олексійовича.

А я до них на відбивні ходжу - як приготувати відбивні на сковороді, я і сама знаю, але у Олі вони все одно виходять смачніше…

  • Свинина - 600 грам
  • Гірчичний порошок - 0, 5 чайних ложки
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
відбивні на сковороді - фото крок 1
Для початку наріжемо свинину важкими шматками товщиною не менше 2, але не більше 3 сантиметрів.
відбивні на сковороді - фото крок 2
Відіб'ємо кожен шматок з двох сторін. Для цього краще покласти м'ясо в пакет або харчову плівку - кухня буде чистіше; ).
відбивні на сковороді - фото крок 3
Гарненько посолити і поперчити м'ясо з двох сторін. Шматки у нас досить товсті, до того ж вони втратять частину солі разом з соком, так що не скупіться. Взагалі, правильно посолити відбивні - це півсправи. Не забудьте присипати шматки гірчичним порошком - поплескував по відбивних долонями, щоб гірчиця, сіль і перець відразу "прилипли" до м'яса, і воно швидше ввібрало їх.
Після цього відбивні складемо в каструлю або миску, накриємо кришкою, приберемо в холодильник на пару годин, а потім дістанемо і зігріємо при кімнатній температурі протягом години.
відбивні на сковороді - фото крок 4
Розігріємо сковороду з рослинним маслом. Це дуже важливий момент - для того, щоб відбивні вийшли дійсно смачними, вони повинні відразу схопитися скоринкою, яка не дасть витікати соку. Він законсервується всередині, і м'ясо вийде таким ніжним, що ви просто ахнете! :) Але для цього сковорода повинна бути розігріта, як слід!
відбивні на сковороді - фото крок 5
Панірувати відбивні ми не будемо: відразу опускаємо м'ясо в розпечене масло, на сильному вогні обсмажуємо 2 хвилини з одного боку, перевертаємо на іншу, теж смажимо 2 хвилини - Усе, скоринкою воно вже повинно було схопитися! - а потім зменшуємо вогонь і доводимо м'ясо до готовності ще хвилин по 5 з кожного боку.
відбивні на сковороді - фото крок 6
Подаємо з будь-яким гарніром або без нього.
Головне, щоб з любов'ю; ).

Схожі рецепти