Відбивні зі свинини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ситне, швидке в приготуванні блюдо, яке обов'язково припаде до смаку всім справжнім поціновувачам м'яса - це відбивні зі свинини на сковороді.
Відбивні зі свинини на сковороді готуються від 6-8 хвилин 15-20. Час залежить в першу чергу від товщини м'яса та бажаної прожарювання м'яса. Свинина, безумовно, повинна бути добре проготовлена, а скоринка повинна бути як мінімум світло золотистої.
- Свинина - 500 грам
- Борошно - 50-70 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Приправа для м'яса - 1 щіпка (по бажанню)
- Рослинна олія - 20-100 грам
1. Перше, що необхідно зробити, це ретельно вимити м'ясо під холодною проточною водою. Потім його необхідно промокнути паперовим рушником або дати як слід стекти воді. Сухе м'ясо потрібно нарізати на однакові по товщині шматочки і злегка відбити молоточком. Якщо прикласти занадто багато сили, то відбивні можуть бути сухі.
2. У тарілку необхідно насипати трохи борошна. Також в паніровці можна додати спеції для м'яса, перець або сушену зелень.
3. Сіль можна додати безпосередньо в тарілку з паніруванням або посолити кожен шматочок м'яса окремо. Традиційно відбивні змочують в яєчної суміші і тільки потім панірують. Для цього досить збити виделкою або вінчиком 1 яйце і вмочити кожен шматочок м'яса. Відбивні зі свинини на сковороді в домашніх умовах можна цілком приготувати і без яйця. Кожен шматочок досить просто обваляти в паніровці.
4. Перед початком приготування в сковороду необхідно налити рослинне масло і як слід його розігріти. В добре розпечене масло відправити відбивні і смажити на середньому вогні.
5. Коли з'явиться рум'яна кірочка, то відбивні можна перевертати.
6. Рецепт приготування відбивних зі свинини на сковороді гранично простий. Коли з двох сторін утворюється золотава скоринка, можна знімати з вогню. Перед подачею відбивні можна викласти на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому маслу. Подавати такі відбивні можна з овочами або улюбленим гарніром.