Вертоліт з клопами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва не для свята, це блюдо домашнє. Смачний і ситний рулет зі шкварками можна взяти в похід за грибами для невеликого перекусу, можна використовувати замість хліба до супу або борщу.
Вертоліт з клопами - чудова заміна хліба до смачного і наваристого борщу. А якщо ще її натерти чесноком..Мм…смакота. Смачна хрустка скоринка, всередині шкварки - звичайно, це все на любителя і для домашнього обіду, а не для гостей. Хоча - гості теж бувають різні. Рецепт приготування вертути зі шкварками прийшов до нас з Молдавії і став досить популярним. Розповідаю, як приготувати вертуту зі шкварками. Отже, приступаємо.
- Сало - 300 грам
- Борошно - 400-500 грам
- Кефір - 250 грам
- Яйця - 1 штука
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Розчиняємо дріжджі в 50 Грам теплої води. У кефір додаємо сіль, цукор, розчинені дріжджі, рослинне масло і яйце. Все добре перемішуємо і підсипаючи борошно, замішуємо тісто. В кінці замісу воно не повинно липнути до рук. Ми залишаємо тісто хвилин на 15-20 расстояться.
Для шкварок нарізаємо сало на невеликі шматочки. Можна взяти сало з м'ясним прошарком. Обсмажуємо сало до стану шкварок.
Вибираємо шкварки з сковороди з жиром і злегка подрібнюємо їх.
Testo частка на 3-4 частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий корж. На неї розкладаємо шкварки. Їх можна посолити і поперчити.
Тепер починаємо згортати корж зі шкварками в рулет.
Добре защипуємо шов і з'єднуємо краю рулету. Можна в колечко, а можна згорнути равликом. Злегка притискаємо наш рулет, робимо його більш плоским. На сковороді розігріваємо 2-3 ложки рослинної олії і обсмажуємо нашу вертуту зі шкварками на невеликому вогні з обох сторін.