Рецепт Вертоліт з клопами фото

Вертоліт з клопами
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На природу
Випічка , Вертута
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва не для свята, це блюдо домашнє. Смачний і ситний рулет зі шкварками можна взяти в похід за грибами для невеликого перекусу, можна використовувати замість хліба до супу або борщу.

Опис приготування:

Вертоліт з клопами - чудова заміна хліба до смачного і наваристого борщу. А якщо ще її натерти чесноком..Мм…смакота. Смачна хрустка скоринка, всередині шкварки - звичайно, це все на любителя і для домашнього обіду, а не для гостей. Хоча - гості теж бувають різні. Рецепт приготування вертути зі шкварками прийшов до нас з Молдавії і став досить популярним. Розповідаю, як приготувати вертуту зі шкварками. Отже, приступаємо.

  • Сало - 300 грам
  • Борошно - 400-500 грам
  • Кефір - 250 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
вертоліт з клопами - фото крок 1
Розчиняємо дріжджі в 50 Грам теплої води. У кефір додаємо сіль, цукор, розчинені дріжджі, рослинне масло і яйце. Все добре перемішуємо і підсипаючи борошно, замішуємо тісто. В кінці замісу воно не повинно липнути до рук. Ми залишаємо тісто хвилин на 15-20 расстояться.
вертоліт з клопами - фото крок 2
Для шкварок нарізаємо сало на невеликі шматочки. Можна взяти сало з м'ясним прошарком. Обсмажуємо сало до стану шкварок.
вертоліт з клопами - фото крок 3
Вибираємо шкварки з сковороди з жиром і злегка подрібнюємо їх.
вертоліт з клопами - фото крок 4
Testo частка на 3-4 частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий корж. На неї розкладаємо шкварки. Їх можна посолити і поперчити.
вертоліт з клопами - фото крок 5
Тепер починаємо згортати корж зі шкварками в рулет.
вертоліт з клопами - фото крок 6
Добре защипуємо шов і з'єднуємо краю рулету. Можна в колечко, а можна згорнути равликом. Злегка притискаємо наш рулет, робимо його більш плоским. На сковороді розігріваємо 2-3 ложки рослинної олії і обсмажуємо нашу вертуту зі шкварками на невеликому вогні з обох сторін.

Схожі рецепти