Рецепт Торт для принцеси фото

Торт для принцеси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як готується торт для принцеси. Вперше цей рецепт був опублікований в"Кулинарнойкнизі принцес" в 1930 г. Автор зазначив, що саме цей торт сподобався всім принцесам.

Опис приготування:

Для цього тортика нам знадобиться бісквіт. Готові коржі можна купити в магазині, а можна спекти самостійно вдома. Я вирішила попрацювати на славу. Результат порадував мене і моїх близьких! Буду пекти такий десерт ще!

  • Борошно пшеничне - 60 грам
  • Картопляний крохмаль - 60 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Яйця курячі - 5 штук(4 - в тісто, 1 - в вершках)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (в вершках)
  • Лимонна цедра - 1 щіпка
  • Варення сливове - 100 грам
  • Мастика - 300 грам (жовта (салатова), трохи рожевої (червоною))
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
торт для принцеси - фото крок 1
Nachinaem з печивом. Збиваємо в білу піну яйця з цукром. Всипаємо порціями борошно, картопляний крохмаль і розпушувач тесту.
торт для принцеси - фото крок 2
Ретельно збиту масу виливаємо в форму. Випікаємо при температурі 175 градусів. Час - 25-30 хвилин. Остиглий корж ділимо на три частини.
торт для принцеси - фото крок 3
Тепер приступимо до крему. Розігріваємо молоко. В іншому посуді збиваємо яйце і кукурудзяний крохмаль. Вливаємо цю масу в молоко, досипаємо щіпку цедри, помішувати без перерв. Як тільки загусне, знімаємо з плити і даємо охолонути.
торт для принцеси - фото крок 4
Просочуємо перший корж варенням. Зверху Промазуємо кремом. Далі коржі мажемо тільки кремом. Верхівку промазуємо маслом, збитим з цукровою пудрою.
торт для принцеси - фото крок 5
Мастику розгортаємо, вирізаємо з пласта коло, який по діаметру буде більше, ніж наш торт. Накриваємо тортик. Зверху прикрашаємо цукровою пудрою і трояндочкою, виконаної з мастики рожевого або червоного кольору. Смачного!

Схожі рецепти