Торт для принцеси
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готується торт для принцеси. Вперше цей рецепт був опублікований в "кулинарнойкнизі принцес" в 1930 г. Автор зазначив, що саме цей торт сподобався всім принцесам.
Для цього тортика нам знадобиться бісквіт. Готові коржі можна купити в магазині, а можна спекти самостійно вдома. Я вирішила попрацювати на славу. Результат порадував мене і моїх близьких! Буду пекти такий десерт ще!
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Картопляний крохмаль - 60 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця курячі - 5 штук(4 - в тісто, 1 - в вершках)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Лимонна цедра - 1 щіпка
- Варення сливове - 100 грам
- Мастика - 300 грам (жовта (салатова), трохи рожевої (червоною))
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Nachinaem з печивом. Збиваємо в білу піну яйця з цукром. Всипаємо порціями борошно, картопляний крохмаль і розпушувач тесту.
Ретельно збиту масу виливаємо в форму. Випікаємо при температурі 175 градусів. Час - 25-30 хвилин. Остиглий корж ділимо на три частини.
Тепер приступимо до крему. Розігріваємо молоко. В іншому посуді збиваємо яйце і кукурудзяний крохмаль. Вливаємо цю масу в молоко, досипаємо щіпку цедри, помішувати без перерв. Як тільки загусне, знімаємо з плити і даємо охолонути.
Просочуємо перший корж варенням. Зверху Промазуємо кремом. Далі коржі мажемо тільки кремом. Верхівку промазуємо маслом, збитим з цукровою пудрою.
Мастику розгортаємо, вирізаємо з пласта коло, який по діаметру буде більше, ніж наш торт. Накриваємо тортик. Зверху прикрашаємо цукровою пудрою і трояндочкою, виконаної з мастики рожевого або червоного кольору. Смачного!