Вегетаріанська паста Феттучіні Альфредо
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Феттучині Альфредо - один з найпопулярніших рецептів італійської пасти з вершковим соусом. На жаль, це блюдо дуже калорійне, але ми пропонуємо вам його полегшений вегетаріанський аналог.
Опис приготування:
Рецепт пасти Феттучіні Альфредо був придуманий власником римського ресторану для своєї улюблений дружини, яка втратила апетит після народження дитини. Перед пастою з ніжним вершковим соусом і сиром просто неможливо було встояти. У нашому вегетаріанському рецепті замість вершкового соусу в приготуванні страви використовується соус з горіхів кешью, цибулі та часнику.
- Дріжджів - 2 чайних ложки
- Порт-salotų - 1/2 штуки
- Часнику - 1 зубчик
- Солі - 3/4 чайних ложки
- Паста Феттучіні - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком (по бажанню)
1. Висипати горіхи кеш'ю в друшляк і промити під холодною водою. Покласти в миску і залити достатньою кількістю води, щоб горіхи були повністю занурені. Обернути миску поліетиленовою плівкою і поставити і в холодильник на ніч. Висипати горіхи кеш'ю в друшляк і промити ще раз. Помістити їх в блендер разом з дріжджами, подрібненою цибулею і очищеним зубчиком часнику. Влити достатню кількість води, щоб покрити горіхи.
2. Перемішувати до однорідної консистенції протягом 3-4 хвилин, збираючи залишки суміші з боків миски блендера за допомогою шпателя кожні кілька хвилин. Можливо, вам доведеться додати 1-2 столові ложки води для досягнення потрібної консистенції. У вас вийде приблизно 2 чашки соусу.
3. Між іншим, в середній каструлі довести підсолену воду до кипіння. Додати пасту і варити до готовності (близько 10 хвилин). Відкинути пасту на друшляк і злити воду, зарезервувавши невелика кількість рідини. Нагріти соус кешью в тій же каструлі і додати Феттучіні. Перемішати і відразу ж подавати зі свіжим зеленою цибулею за бажанням. Соус кешью зберігається в холодильнику до 4-5 днів.