Рецепт Ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті фото

Ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка, Ватрушки

Ватрушки - відкриті зверху апетитні коржі з начинкою, раніше це було одне з найпопулярніших страв. Сьогодні розповім вам, як приготувати ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті.

Начинку починайте готувати безпосередньо перед закладкою в тісто. Расстаіваться сфорязикні ватрушки не потрібно, тому що поки вони стоять в холодній духовці, їм вистачає часу, щоб трохи піднятися.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 140 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сухі дріжджі - 5 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Крем - 100 грам
  • Сир - 400 грам (для начинки)
  • Яйце - 1 штука (для начинки)
  • Цукор - 100 грам (для начинки)
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 1
1. Для приготування опари в теплу воду додайте сухі дріжджі і перемішайте. Дайте постояти 5-6 хвилин.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 2
2. Потім додайте трохи борошна із загальної норми (грам 120), щоб вийшло тісто, як густа сметана. Поставте опару в тепле місце на півгодини.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 3
3. У просіяне борошно відправте розм'якшене вершкове масло, сіль, цукор і сметану. Розітріть все в крихту.

Схожі рецепти