Ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ватрушки - відкриті зверху апетитні коржі з начинкою, раніше це було одне з найпопулярніших страв. Сьогодні розповім вам, як приготувати ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті.
Опис приготування:
Начинку починайте готувати безпосередньо перед закладкою в тісто. Расстаіваться сфорязикні ватрушки не потрібно, тому що поки вони стоять в холодній духовці, їм вистачає часу, щоб трохи піднятися.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 140 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Крем - 100 грам
- Сир - 400 грам (для начинки)
- Яйце - 1 штука (для начинки)
- Цукор - 100 грам (для начинки)
1. Для приготування опари в теплу воду додайте сухі дріжджі і перемішайте. Дайте постояти 5-6 хвилин.
2. Потім додайте трохи борошна із загальної норми (грам 120), щоб вийшло тісто, як густа сметана. Поставте опару в тепле місце на півгодини.
3. У просіяне борошно відправте розм'якшене вершкове масло, сіль, цукор і сметану. Розітріть все в крихту.
4. "Доспілу" опару змішайте з тестом. За необхідності додайте ще борошна або води. Вимісити тісто і залиште його на 20 хвилин.
5. Коли тісто «відпочило», викладіть його на присипаний борошном стіл і інтенсивно вимісити руками не менше 5 хвилин до гладкого і однорідного стану. Перекладіть в ємність, накрийте і поставте в тепле місце до збільшення в обсязі в 2-3 рази не менше, ніж на годину.
6. Для начинки змішайте сир, яйця і цукор. Добре перетріть їх.
7. Тісто, що підійшло потрібно обминути, а потім видавити з нього кульки для майбутніх ватрушек.
8. Пальцями розтягніть кульки в пласт, зробіть два надрізи і закладіть в центр начинку. Потім просмикніть краю ватрушки в протилежний надріз.
9. Викладіть ватрушки на пергаментний папір і змастіть збитим яйцем. Деко відправте в холодну духовку, включите температуру - 180 градусів. Випікайте близько години.
10. Ватрушки готові, вони відмінно підійдуть до чаю або кави.