Рецепт Ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті фото

Ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Ватрушки
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ватрушки - відкриті зверху апетитні коржі з начинкою, раніше це було одне з найпопулярніших страв. Сьогодні розповім вам, як приготувати ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті.

Опис приготування:

Начинку починайте готувати безпосередньо перед закладкою в тісто. Расстаіваться сфорязикні ватрушки не потрібно, тому що поки вони стоять в холодній духовці, їм вистачає часу, щоб трохи піднятися.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 140 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сухі дріжджі - 5 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Крем - 100 грам
  • Сир - 400 грам (для начинки)
  • Яйце - 1 штука (для начинки)
  • Цукор - 100 грам (для начинки)
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 1
1. Для приготування опари в теплу воду додайте сухі дріжджі і перемішайте. Дайте постояти 5-6 хвилин.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 2
2. Потім додайте трохи борошна із загальної норми (грам 120), щоб вийшло тісто, як густа сметана. Поставте опару в тепле місце на півгодини.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 3
3. У просіяне борошно відправте розм'якшене вершкове масло, сіль, цукор і сметану. Розітріть все в крихту.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 4
4. "Доспілу" опару змішайте з тестом. За необхідності додайте ще борошна або води. Вимісити тісто і залиште його на 20 хвилин.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 5
5. Коли тісто «відпочило», викладіть його на присипаний борошном стіл і інтенсивно вимісити руками не менше 5 хвилин до гладкого і однорідного стану. Перекладіть в ємність, накрийте і поставте в тепле місце до збільшення в обсязі в 2-3 рази не менше, ніж на годину.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 6
6. Для начинки змішайте сир, яйця і цукор. Добре перетріть їх.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 7
7. Тісто, що підійшло потрібно обминути, а потім видавити з нього кульки для майбутніх ватрушек.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 8
8. Пальцями розтягніть кульки в пласт, зробіть два надрізи і закладіть в центр начинку. Потім просмикніть краю ватрушки в протилежний надріз.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 9
9. Викладіть ватрушки на пергаментний папір і змастіть збитим яйцем. Деко відправте в холодну духовку, включите температуру - 180 градусів. Випікайте близько години.
ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті - фото крок 10
10. Ватрушки готові, вони відмінно підійдуть до чаю або кави.

Схожі рецепти