Ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки - відкриті зверху апетитні коржі з начинкою, раніше це було одне з найпопулярніших страв. Сьогодні розповім вам, як приготувати ватрушки з сиром на сметанно-дріжджовому тесті.
Начинку починайте готувати безпосередньо перед закладкою в тісто. Расстаіваться сфорязикні ватрушки не потрібно, тому що поки вони стоять в холодній духовці, їм вистачає часу, щоб трохи піднятися.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 140 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Крем - 100 грам
- Сир - 400 грам (для начинки)
- Яйце - 1 штука (для начинки)
- Цукор - 100 грам (для начинки)
1. Для приготування опари в теплу воду додайте сухі дріжджі і перемішайте. Дайте постояти 5-6 хвилин.
2. Потім додайте трохи борошна із загальної норми (грам 120), щоб вийшло тісто, як густа сметана. Поставте опару в тепле місце на півгодини.
3. У просіяне борошно відправте розм'якшене вершкове масло, сіль, цукор і сметану. Розітріть все в крихту.