Варення з полуниці 5 момент
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу розповісти вам базовий рецепт приготування варення з ягід полуниці. У цьому рецепті детально описано, як приготувати варення з полуниці 5 момент. На кілограм ягід беремо стільки ж цукру.
Це варення можна закочувати металевими кришками, а можна зберігати в банках з закручуються кришками. Намагайтеся під час варіння не надто часто помішувати ягоди, щоб вони не втратили свою форму.
Записуйте рецепт і готуйте на здоров'я!
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 100 мілілітрів
Насамперед полуницю добре промиваємо і відриваємо хвостики, злегка просушують ягоду, потім засипаємо її цукром у великій мисці. Ми залишаємо на 2 годину. Наливаємо склянку води.
Ставимо полуницю на повільний вогонь. Якщо сироп не покриває її, налийте ще води.
За необхідності знімайте піну. Через 5 хвилин після закипання зніміть ягоди з вогню. Остудіть варення, потім проваріть ще 5 хвилин. Проробіть так в цілому 3 рази.
Тепер варення можна розлити по стерилізованим баночках.