Святковий листковий салат «пікантний момент»
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю, щоб салати були не тільки смачними, але і виглядали ефектно. Тому ділюся рецептом, як приготувати святковий листковий салат "пікантний момент" з простих продуктів.
Для такої краси обов'язково використовуйте прозору салатницю. Заздалегідь відваріть яйця, філе. Підсмажте дрібно нарізані гриби і цибулю. А далі все просто: укладіть шарами всі інгредієнти і готово.
- Філе куряче відварене - 400 грам
- Гриби смажені з цибулею - 300 грам
- Горошок зелений морожений - 200 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Яйця - 7-8 штук
- Горіхи волоські - 100 грам
- Майонез - 200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
1. У киплячу підсолену воду відправте горошок і варіть його 5-7 хвилин.
2. Філе наріжте невеликими кубиками і викладіть в миску першим шаром. Волоські горіхи порубати дрібно ножем. Часник дрібно наріжте або видавіть через чеснокодавку. З'єднайте це все з майонезом і покладіть на філе другим шаром салату.
3. Варені яйця наріжте кільцями і викладіть їх по краю салату. Залишки яєць ще знадобляться.
4. У центр викладіть смажені гриби з цибулею і накрийте їх натертим на крупній тертці яєчним білком. Потім зробіть сіточку з майонезу.
5. Охолоджений горошок викладіть черговим шаром і з боків викладіть кільця з яєць.
6. У центр помістіть шар тертого сиру з сіточкою з майонезу. Накрийте це тертими яйцями і прикрасьте горошком.
7. Яскравий салат готовий до столу! Смачного!