Пікантний листковий пиріг з беконом і яєчнею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся з вами оригінальним варіантом смачного, ситного і щодо швидкого в приготуванні сніданку. Такий листковий пиріг можна навіть взяти з собою на роботу замість бутерброда.
Такий листковий пиріг можна доповнювати ще величезною кількістю продуктів. Любіть ковбасу? Покладіть пару скибочок. Думаєте, не вистачає грибів? сміливо додайте! Рецепт цього пирога відкритий для експериментів. А ще мені дуже подобається, що пироги виходять невеликими за розміром. Звичайно, можна приготувати один великий пиріг, але такі маленькі набагато зручніше їсти і все ж якось мило вони виглядають, вам так не здається?
- Тісто листкове - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Бекон - 4 скибочки
- Помідор - 1 штука
- Сир твердий - 20 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто можна використовувати і листкове, і слоено-дріжджове.
Тісто розкачати і розрізати на 2 прямокутника. Зробіть легкий надріз у вигляді квадрата, а в його середині зробіть кілька проколів виделкою. Змастіть шматки тесту жовтком і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів, з 10 хвилин.
Тим часом підсмажте бекон. Не забудьте його злегка присолити і поперчити.
Листкове тісто тим часом майже готове. В середині злегка примніть його ложкою, щоб було зручно викладати начинку. Спочатку покладіть жменьку натертого на дрібній тертці сиру, потім покладіть кілька скибочок і пару смужок бекону. Razbeyte більш 1 яйцю і відправте в духовку, поки яйце не схопиться (ще хвилин 10-15).
Блюдо готово! сподіваюся, вам сподобався рецепт, як приготувати листковий пиріг з беконом і яєчнею. Своїми враженнями діліться в коментарях!