Пікантний листковий пиріг з беконом і яєчнею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Сьогодні ділюся з вами оригінальним варіантом смачного, ситного і щодо швидкого в приготуванні сніданку. Такий листковий пиріг можна навіть взяти з собою на роботу замість бутерброда.
Опис приготування:
Такий листковий пиріг можна доповнювати ще величезною кількістю продуктів. Любіть ковбасу? Покладіть пару скибочок. Думаєте, не вистачає грибів? сміливо додайте! Рецепт цього пирога відкритий для експериментів. А ще мені дуже подобається, що пироги виходять невеликими за розміром. Звичайно, можна приготувати один великий пиріг, але такі маленькі набагато зручніше їсти і все ж якось мило вони виглядають, вам так не здається?
- Тісто листкове - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Бекон - 4 скибочки
- Помідор - 1 штука
- Сир твердий - 20 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто можна використовувати і листкове, і слоено-дріжджове.
Тісто розкачати і розрізати на 2 прямокутника. Зробіть легкий надріз у вигляді квадрата, а в його середині зробіть кілька проколів виделкою. Змастіть шматки тесту жовтком і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів, з 10 хвилин.
Тим часом підсмажте бекон. Не забудьте його злегка присолити і поперчити.
Листкове тісто тим часом майже готове. В середині злегка примніть його ложкою, щоб було зручно викладати начинку. Спочатку покладіть жменьку натертого на дрібній тертці сиру, потім покладіть кілька скибочок і пару смужок бекону. Razbeyte більш 1 яйцю і відправте в духовку, поки яйце не схопиться (ще хвилин 10-15).
Блюдо готово! сподіваюся, вам сподобався рецепт, як приготувати листковий пиріг з беконом і яєчнею. Своїми враженнями діліться в коментарях!