Полуничне варення з великої полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Полуничне варення дуже популярно. Щоб заготовити смачне варення з великих ягід полуниці, скористайтеся цим рецептом. Ви збережете більшість корисних речовин, і все вийде смачно!
Смачне полуничне варення люблять у багатьох сім'ях. Зазвичай для варення вибирають дрібні ягоди, але якщо у вас великі, то варення з великих ягід буде виглядати не так красиво, як з дрібних, та й варити його треба довше, а це значить, що корисних речовин в ньому залишиться дуже мало. Давайте наріжемо ягоди, і їсти варення буде зручно, та й варити ми його довго не будемо. А рецепт приготування варення нескладний, він перед вами.
- Полуниця - 1 кілограм
- Лимон - 1, 2 штуки
- Цукор - 1, 2 кілограма
Полуницю треба вимити, видаліть у ягід чашолистки, ягоди обсушити.
Розрізаємо великі ягоди або навпіл, або 4 частини (в залежності від розміру ягід). Але намагайтеся, щоб шматочки ягід були більш-менш однакового розміру.
Засипаємо ягоди половиною зазначеного в рецепті кількості цукру, залишаємо їх на ніч, нехай полуниця пустить сік.
Потім додайте цукор, що залишився і столову ложку свіжовичавленого лимонного соку. Можна також додати дрібно натерту лимонну цедру.
Перемішуємо і ставимо на вогонь трохи більше середнього.
І варимо хвилин 7 після закипання, знімаючи піну. Таке варення буде рідким, але зате в ньому збережеться більше корисних речей. Якщо ви хочете густе варення, варимо його 5 хвилин, отставляем на 4-5 годин, потім знову варимо 5 хвилин. Остужаем, і в останній раз варимо до потрібної густоти.
Розкладаємо варення гарячим по добре простерилизованнимбанкам.
Закочує кришками і перевертаємо вниз шийкою. Після охолодження прибираємо на місце зберігання.