Варення з дикого шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Такий незвичайний, але дуже простий рецепт варення з дикої шипшини дуже сподобається всім тим, хто втомився від банального варення і повидла, віддаючи перевагу більш вишуканий терпкий смак.
Хочу сказати, що дізнавшись, як приготувати варення з дикої шипшини, я зробила відразу кілька банок, і результатом залишилася задоволена. Виходить дуже економне і ароматне варення. До того ж, таке варення з дикої шипшини в домашніх умовах може зберігатися довго, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
- Шипшина - 700 грам
- Червона горобина - 300 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
1. Горобину споліскуємо і ретельно очищаємо від сміття.
2. Шипшина очищаємо від сміття і кісточок, розрізаючи кожну ягоду навпіл.
3. Кип'ятимо спочатку воду з цукром, потім в ній доводимо до кипіння горобину, і тільки потім закладаємо шипшина. Теж доводимо до кипіння.
4. Після того, як варення вдруге закипить, на маленькому вогні виварюємо його до тієї міри густоти, якого ви хочете.
5. Тепер охолоджуємо і можна подавати! Або ж в гарячому вигляді закатати в банки на зиму. Хай щастить!