Рецепт Варення з дикого шипшини фото

Варення з дикого шипшини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шипшина
Вагітним і годуючим
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Такий незвичайний, але дуже простий рецепт варення з дикої шипшини дуже сподобається всім тим, хто втомився від банального варення і повидла, віддаючи перевагу більш вишуканий терпкий смак.

Опис приготування:

Хочу сказати, що дізнавшись, як приготувати варення з дикої шипшини, я зробила відразу кілька банок, і результатом залишилася задоволена. Виходить дуже економне і ароматне варення. До того ж, таке варення з дикої шипшини в домашніх умовах може зберігатися довго, не втрачаючи своїх корисних властивостей.

  • Шипшина - 700 грам
  • Червона горобина - 300 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 1 Склянка
варення з дикого шипшини - фото крок 1
1. Горобину споліскуємо і ретельно очищаємо від сміття.
варення з дикого шипшини - фото крок 2
2. Шипшина очищаємо від сміття і кісточок, розрізаючи кожну ягоду навпіл.
варення з дикого шипшини - фото крок 3
3. Кип'ятимо спочатку воду з цукром, потім в ній доводимо до кипіння горобину, і тільки потім закладаємо шипшина. Теж доводимо до кипіння.
варення з дикого шипшини - фото крок 4
4. Після того, як варення вдруге закипить, на маленькому вогні виварюємо його до тієї міри густоти, якого ви хочете.
варення з дикого шипшини - фото крок 5
5. Тепер охолоджуємо і можна подавати! Або ж в гарячому вигляді закатати в банки на зиму. Хай щастить!

Схожі рецепти