Варений буряк
(покроковий рецепт з фото)
Я вам розповім, як приготувати варений буряк. Премудрість, звичайно, невелика, але потрібно знати деякі хитрощі, щоб процес йшов швидше. Варений буряк є універсальним інгредієнтом.
Завжди зберігайте буряк в холодну воду відразу після варіння. Це допоможе їй доготувати, а шкірка потім буде легше зніматися.
Використовуйте відварну буряк для будь-яких салатів або інших страв. Цей овоч дуже корисний і смачний.
- Буряк - 1-2 штук (середнього розміру)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1
Буряк добре вимийте і поки залиште.
2
У каструлю налийте води стільки, щоб вона змогла повністю покрити буряк, і трохи ще було зверху.
3
Закип'ятіть воду на великому вогні і тільки потім опускайте прямо в киплячу воду буряк, ця хитрість дозволить заощадити хвилин 30 на варінні.
4
Як тільки помістили буряк в воду, додайте туди сіль і рослинне масло. Вважається, що це допомагає буряках швидше зваритися.
5
Варіть на мінімальному вогні хвилин 40, а потім обов'язково помістіть буряк під крижану проточну воду хвилин на 5-10.