Минтай варений
(покроковий рецепт з фото)
Філе минтая готується дуже швидко, в ньому зберігається смак і всі поживні речовини. Ось простий рецепт, як приготувати минтай варений, який сподобається всім, навіть тим, хто правильно харчується.
Минтай, варений пару - це класика. Можна приготувати легке і смачне друга страва з риби дуже швидко, всього за кілька хвилин. Ця риба відмінно підійде для тих хто на дієті, але не хоче відмовляти собі в смачних стравах. Подавайте минтай з помідорами чері і руколою, або ж з легким салатом. Відмінним гарніром може бути рис басматі.
- Минтай - 300 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
1
Філе тріски добре промийте і просушіть паперовим рушником. Покладіть філе минтая в миску, полийте філе соком лимона і олією, посипте дрібно нарізаною петрушкою і приправити щіпкою солі.
2
Поставте каструлю відповідного розміру, заповнену наполовину водою, на вогонь. Як тільки вода закипить, поставте на каструлю блюдо з філе минтая.
3
Варіть протягом п'ятнадцяти хвилин, потім обережно зніміть гаряче блюдо і подавайте минтай на стіл, попередньо окропивши філе лимоном.
4
Смачного!