Рулет зі свинячої очеревини варений
(покроковий рецепт з фото)
Такий рулет зі свинячої очеревини, варений в домашніх умовах, стане відмінним варіантом закуски для святкового столу. Начинити його можна за смаком: чорносливом, овочами, грибами і навіть крупою.
Такий рулет можна приготувати менш, чим за 2 годину, але тоді він вийде пухким. Обов'язково дайте йому повністю охолонути в отриманому розсолі і тільки тоді зливайте бульйон і дайте підсохнути. Грудинку потрібно попередньо підготувати - зрізати шкуру і вирівняти краю.
- Грудинка свиная - 1, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
- Суміші перців (горошком і мелений) - За смаком
- Гірчичний - 1 За смаком
1. Цей рецепт класичний, тобто без начинки. Важливе значення займають приправи.
2. Зрізаємо частина шкіри і вирівнюємо краю, щоб вони потім зійшлися.
3. Промащуємо гірчицею і гарненько натираємо приправами. Найкраще подрібнити суміш перців горошком і натерти наше м'ясо.
4. Тепер звертаємо в рулет і натираємо із зовнішнього боку приправами.
5. Пов'язуємо ниткою так, щоб рулет не розгорнувся. Візьміть всі краї і гарненько зав'яжіть.
6. Тепер відправляємо в каструлю з окропом. Додайте лавровий лист, перець горошком і приправи для м'яса. Варимо близько 2 годин, після чого даємо охолонути м'яса в цьому ж бульйоні. Соліть за смаком.
7. Потім зливаємо воду і даємо трохи постояти грудях.
8. Нарізаємо красиво і подаємо до столу. Якщо начинити рулет овочами або грибами, вийде ще смачніше. Разом з соусом рулет зі свинячої очеревини варений в домашніх умовах буде чудово гармоніювати!