Рулет зі свинини варений
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт закуски до обіднього або святкового столу - рулет зі свинини, варений в домашніх умовах. Готовят грудинку по-разному: в духовці, фаршировану або відварюють, як тут.
Відмінний варіант закуски до свята. Щоб не купувати грудинку відварну в магазині, її можна зробити за пару годин. При бажанні свинину можна і нафарширувати, але в чистому вигляді вона смакує не гірше. Вариться рулет близько 2 годин (в залежності від розміру), остигає годину і його можна подавати до столу.
- Свиняча грудинка - 1 кілограм
- Сіль і приправи - За смаком
- Часник - 3 зубчики
1. Беремо свинячий подчеревок. Я зазвичай зрізаю краю так, щоб вони були рівними. Деякі прибирають шкуру (за смаком).
2. Натираємо його сіллю, приправами і подрібнюємо перець горошком (також натираємо середину). Ріжемо дрібно часник (вичавлювати! ) і також відправляємо в середину. Загортаємо грудинку в рулет і гарненько зав'язуємо нитками.
3. Тепер складаємо в пакет щільний або в спеціальний пакет для випічки. Тим часом готуємо посуд для варіння м'яса.
4. Відправляємо в каструлю з водою і варимо близько 1, 5-2 годин на середньому вогні. В середину рулету можна також покласти лавровий лист, який додасть особливий аромат нашому рулету.
5. Коли м'ясо відварити, вимикайте вогонь і дайте йому ще постояти близько години. Після цього можна витягувати, покласти на блюдо і почекати, поки і рулету вийде зайва рідина. Тепер нарізаємо рулет зі свинини варений в домашніх умовах, прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу (можна разом з соліннями або свіжими овочами).