Рецепт Рис варений розсипчастий фото

Рис варений розсипчастий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Хочете навчу, як приготувати рис варений розсипчастий? Тоді запам'ятовуйте цей рецепт. Насправді тут нічого складного, з процесом впорається без праці навіть новачок на кухні. Рекомендую!

Опис приготування:

Насправді, ніяких секретів в цьому рецепті немає. Результат залежить від декількох моментів - якості крупи, промивання і томління на повільному вогні. От і все, що потрібно зробити, щоб отримати ідеальний рис. Але про все розповім по порядку.

  • Мал - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - За смаком (для подачі)
рис варений розсипчастий - фото крок 1
1. Крупу потрібно промити кілька разів, щоб вода була абсолютно прозорою.
рис варений розсипчастий - фото крок 2
2. Після обсушити трохи рис і викладіть в каструлю.
рис варений розсипчастий - фото крок 3
3. Додайте необхідну кількість води і сіль. Поставте каструлю на вогонь.
рис варений розсипчастий - фото крок 4
4. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і млоїте, поки вода повністю не википить. Перемішувати рис в процесі не потрібно!
рис варений розсипчастий - фото крок 5
5. Готовому рису дайте постоять еще минут 5, після перемішайте акуратно і перед подачею можете додати вершкове масло.
Смачного!

Схожі рецепти