Рецепт Рис варений розсипчастий фото

Рис варений розсипчастий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарніри

Хочете навчу, як приготувати рис варений розсипчастий? Тоді запам'ятовуйте цей рецепт. Насправді тут нічого складного, з процесом впорається без праці навіть новачок на кухні. Рекомендую!

Насправді, ніяких секретів в цьому рецепті немає. Результат залежить від декількох моментів - якості крупи, промивання і томління на повільному вогні. От і все, що потрібно зробити, щоб отримати ідеальний рис. Але про все розповім по порядку.

  • Мал - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - За смаком (для подачі)
рис варений розсипчастий - фото крок 1
1. Крупу потрібно промити кілька разів, щоб вода була абсолютно прозорою.
рис варений розсипчастий - фото крок 2
2. Після обсушити трохи рис і викладіть в каструлю.
рис варений розсипчастий - фото крок 3
3. Додайте необхідну кількість води і сіль. Поставте каструлю на вогонь.
рис варений розсипчастий - фото крок 4
4. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і млоїте, поки вода повністю не википить. Перемішувати рис в процесі не потрібно!
рис варений розсипчастий - фото крок 5
5. Готовому рису дайте постоять еще минут 5, після перемішайте акуратно і перед подачею можете додати вершкове масло.
Смачного!

Схожі рецепти