Розсипчастий рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати розсипчастий рис на гарнір дуже просто. Є один невеликий секрет, про який я вам зараз розповім. Крім правильної попередньої обробки потрібно взяти і "правильний" сорт рису.
Такий розсипчастий рис на гарнір ще називають рисом по-французьки. Готується він з одним секретом, завдяки якому результат завжди радує. Рис дійсно залишається розсипчастим навіть на наступний день з холодильника. Беріть довгозернистий рис - для цього рецепта він підійде найкраще.
- Мал - 160 грам
- Вода - 2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
Для приготування розсипчастого рису нам знадобиться рослинне масло. Навіщо? Я розповім далі. Для початку потрібно підготувати безпосередньо рис.
2
Промийте ретельно крупу, окиньте рис на друшляк і дайте стекти воді. ОБОВ'ЯЗКОВО! Рис повинен добре підсушитися. Потім налийте в сковороду трохи рослинного масла і викладіть рис.
3
Коли рис стане злегка прозорим - його можна викласти в ємність, в якій ви будете його варити. Саме цей процес обсмажування на невеликій кількості рослинного масла допоможе приготувати розсипчастий рис.
4
Залийте рис водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до готовності.
5
Прийнято варити рис у великій кількості води, але цей міф я сьогодні розвіяла, оскільки за даним рецептом він вариться до повного википання води. Дотримуйтесь Вогнем, при необхідності можна навіть поставити на водяну баню.
6
Прийнято варити рис у великій кількості води, але цей міф я сьогодні розвіяла, оскільки за даним рецептом він вариться до повного википання води. Дотримуйтесь Вогнем, при необхідності можна навіть поставити на водяну баню.
7
Готовий рис подається відразу, але навіть після повного охолодження і навіть на наступний день крупа, приготована таким способом, буде розсипчастою і смачною. Сіль додавайте після закипання води на ваш смак.