Рецепт Розсипчастий рис з підливою фото

Розсипчастий рис з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Розсипчастий рис з підливою - просте, буденне і всім знайоме блюдо, смачно приготувати яке - це справжня наука. Ділюся деякими головними секретами.

По-справжньому смачний розсипчастий рис з підливою я вперше спробував в Киргизії, ще в радянські часи. Тоді я зрозумів, наскільки смачним може бути це блюдо. Дізнався рецепт і зрозумів, що киргизи готують розсипчастий рис з підливою зовсім не так, як прийнято у нас - і тому виходить він набагато смачнішим і оригінальним. Ділюся киргизькими секретами з вами, друзі!

  • М'ясо (баранина або яловичина) - 500 грам
  • Dajkon - 1 штука
  • Цибулина - 2 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Масло рослинне - 80 мілілітрів
  • Мал - 200 грам
  • Спеції - - За смаком
розсипчастий рис з підливою - фото крок 1
М'ясну м'якоть нарізаємо на великі шматочки, отставляем. Кістки кладемо в каструлю, заливаємо водою (близько півтора літрів) і ставимо на середній вогонь. Варимо бульйон 1 час.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 2
В іншій каструльці кип'ятимо воду, додаємо в киплячу воду трохи солі і рослинної олії, потім кладемо в каструлю промитий рис. Варимо рис без кришки до готовності, якщо рідини буде мало - підливаємо ще (початкове співвідношення води і рису - 1:1). Коли рис буде практично готовий і майже повністю вбере рідина, додаємо в нього спеції (у мене - зира і коріандр).
розсипчастий рис з підливою - фото крок 3
Власне, готовий рис поки відставляємо, а самі займаємося приготуванням підливи. М'якоть нарізаємо тонкими шматочками - як на звичайну підливу.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 4
Дайкон і перець нарізаємо тонкою соломкою, цибуля - просто дуже дрібно.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 5
В казані розігріваємо приблизно 40 мл олії, кладемо в нього м'ясо. Обсмажуємо м'ясо до рум'яної, потім додаємо цибулю і смажимо до прозорості лука.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 6
Потім додаємо в казан перець і редьку, смажимо кілька хвилин, коли овочі трохи розм'якнуть - додаємо дрібно нарізані помідори, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 7
Коли помідори перетворяться в томатну пасту, додаємо в казан два черпака гарячого м'ясного бульйону. tusim 10 хвилин, після чого додаємо весь бульйон.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 8
Готуємо підливу ще хвилин 30 на помірному кипінні, в кінці приготування вирівнюємо на сіль і перець, додаємо улюблені спеції.
розсипчастий рис з підливою - фото крок 9
Власне, все готово - залишається тільки подати. Кладемо в глибоку тарілку рис, зверху щедро поливаємо підливою - і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти