Розсипчастий рис
(покроковий рецепт з фото)
Це один з перевірених способів приготування ідеального розсипчастого рису для гарніру. Підійде для всіх сортів білого рису, а також бурого. Розповім про рецепт, як приготувати розсипчастий рис.
Вам не потрібно в точності вимірювати кількість води, досить засипати його в каструлю, залити водою, щоб вона на кілька пальців покрила його і після закипання варіть на самому маленькому вогні. Готовий рис можна використовувати для гарніру або начинки.
- Вода - За смаком
- Довгозернистий білий рис - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Насипте рис в середню каструлю.
2. Додайте воду, щоб вона покрила рис на 3 пальця, приправити сіллю.
3. Перемішайте все з допомогою лопатки.
4. Доведіть до кипіння на сильному вогні.
5. Після закипання зменшіть вогонь і готуйте, поки рис не стане м'яким. Білий довгозернистий рис готуйте 10-15 хвилин, коричневий рис готуйте 20-30 хвилин. Під час готування періодично помішуйте, приготований рис повинен бути ніжний і не хрусткий.
6. Коли рис буде готовий, перекладіть його в сито і злийте зайву воду.
7. Відразу ж після проціджування перекладіть ще гарячий рис знову в каструлю, накрийте кришкою і дайте постояти 15 хвилин, це дозволить рису повністю приготуватися.
8. Відкрийте кришку, розпушити рис вилкою і подавайте до столу.
9. Прикрасьте рис перед подачею подрібненою зеленню.