Рецепт Розсипчастий рис фото

Розсипчастий рис
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Це один з перевірених способів приготування ідеального розсипчастого рису для гарніру. Підійде для всіх сортів білого рису, а також бурого. Розповім про рецепт, як приготувати розсипчастий рис.

Опис приготування:

Вам не потрібно в точності вимірювати кількість води, досить засипати його в каструлю, залити водою, щоб вона на кілька пальців покрила його і після закипання варіть на самому маленькому вогні. Готовий рис можна використовувати для гарніру або начинки.

  • Вода - За смаком
  • Довгозернистий білий рис - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
розсипчастий рис - фото крок 1
1. Насипте рис в середню каструлю.
розсипчастий рис - фото крок 2
2. Додайте воду, щоб вона покрила рис на 3 пальця, приправити сіллю.
розсипчастий рис - фото крок 3
3. Перемішайте все з допомогою лопатки.
розсипчастий рис - фото крок 4
4. Доведіть до кипіння на сильному вогні.
розсипчастий рис - фото крок 5
5. Після закипання зменшіть вогонь і готуйте, поки рис не стане м'яким. Білий довгозернистий рис готуйте 10-15 хвилин, коричневий рис готуйте 20-30 хвилин. Під час готування періодично помішуйте, приготований рис повинен бути ніжний і не хрусткий.
розсипчастий рис - фото крок 6
6. Коли рис буде готовий, перекладіть його в сито і злийте зайву воду.
розсипчастий рис - фото крок 7
7. Відразу ж після проціджування перекладіть ще гарячий рис знову в каструлю, накрийте кришкою і дайте постояти 15 хвилин, це дозволить рису повністю приготуватися.
розсипчастий рис - фото крок 8
8. Відкрийте кришку, розпушити рис вилкою і подавайте до столу.
розсипчастий рис - фото крок 9
9. Прикрасьте рис перед подачею подрібненою зеленню.

Схожі рецепти