Вальдшнеп в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Нема нічого кращого, ніж спіймана своїми руками дичину. Хіба тільки та, що потім тими ж руками і подана до столу! дивіться, як приготувати вальдшнепа в духовці - ніжне м'ясо в винному соусі.
Вальдшнеп - дуже тендітна і дрібна птиця, зате м'ясо у неї просто пальчики оближеш! Якщо вам на полюванні пощастило підстрелити парочку вальдшнепів, пропоную їх запекти в духовці. Для приготування соусу нам знадобиться червоне сухе (або напівсухе) вино, а також варення яблучно-рябиновое. Якщо такого не знайдете, звичайне яблучне теж підходить, тільки не беріть занадто солодке.
- Вальдшнеп - 1-2 штук
- Вершкове масло - 60 грам
- Вино червоне - 1 Склянка
- Яблучно-горобиновий соус або варення - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
Вальдшнепа варто спершу підготувати. Вискубайте у нього пір'я. Відріжте голову і лапки. Нам буде потрібна тільки тушка вальдшнепа. Потім пташку попатраєте, зручно робити це маленькою виделкою, інакше можна розчавити кістки і поламати тушку (цей птах дуже тендітна).
Потім тушку промийте та висушіть рушниками паперовими. Тепер можна приступити до приготування птиці. Розігрійте попередньо духовку до 220 градусів.
Птицю обсмажте на розігрітій сковороді у вершковому маслі до рум'яного кольору на досить сильному вогні. Обсмажуйте в жароміцної сковороді, щоб потім можна було відправити її в духовку.
Потім тушку промийте та висушіть рушниками паперовими. Тепер можна приступити до приготування птиці. Розігрійте попередньо духовку до 220 градусів.
Птицю обсмажте на розігрітій сковороді у вершковому маслі до рум'яного кольору на досить сильному вогні. Обсмажуйте в жароміцної сковороді, щоб потім можна було відправити її в духовку.
Потім додайте вино і варення (або соус), почекайте, поки варення не розтане у вині. Отриманим соусом полийте зверху птицю. Надішліть її в духовку.
Всього вальдшнеп готується 12 хвилин в духовці. Кожні 3 хвилини діставайте його і поливайте соусом винним.
Готової птиці дайте постояти хвилин 5 перед подачею в соусі, щоб встигла охолонути.
Сам соус вилийте в глибоку тарілку, в якій і будемо подавати вальдшнепа.
Сам соус вилийте в глибоку тарілку, в якій і будемо подавати вальдшнепа.
Потім викладіть в нього тушку.
Перед подачею готового вальдшнепа в духовці можете посипати зеленню свіжої.
Смачного!