Український хліб
(покроковий рецепт з фото)
Хлебопечка стає все більш незамінною на сучасних кухнях, але іноді вона не може подарувати чарівний смак. Для традиційного рецепту знадобиться піч або камінь для духовки.
І саме про такий варіант я і розповім. Вивчіть, як приготувати український хліб на заквасці. Тут найважливіше - саме вона. Потрібно купити якісну житнє закваску і зробити опару. Як я вже говорила раніше, нам буде потрібен камінь. Але якщо у вас його немає, то зробіть хліб просто в духовці.
- Zrelaya стартер - 140 грам (житнє)
- Борошно житнє - 420 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Сіль - 9 грам
- Вода - 415 мілілітрів

Підготуйте опару. Закваску з'єднайте з 140 грамами житнього борошна і 85 мілілітрах води. Замішайте інгредієнти, залиште їх на 3-3, 5 годин 30 градусах.

Як опара підніметься в 2 рази, додайте до неї всю решту борошна і воду, а також сіль. Замішайте тісто. Закрийте його плівкою, і залиште на годину при 30 градусах.

Потім сформуйте з хліба колобок. Залиште його ще на 50 хвилин. Потім перенесіть тісто на камінь, сформуйте хліб. Покрийте його сумішшю з ложки борошна з 40мл води, тоді при випічки з'явиться горочка.

Випікайте хліб в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 210 градусів і готуйте ще 40 хвилин. Смачної дегустації!