Рецепт Український хліб фото

Український хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка, Хліб

Хлебопечка стає все більш незамінною на сучасних кухнях, але іноді вона не може подарувати чарівний смак. Для традиційного рецепту знадобиться піч або камінь для духовки.

І саме про такий варіант я і розповім. Вивчіть, як приготувати український хліб на заквасці. Тут найважливіше - саме вона. Потрібно купити якісну житнє закваску і зробити опару. Як я вже говорила раніше, нам буде потрібен камінь. Але якщо у вас його немає, то зробіть хліб просто в духовці.

  • Zrelaya стартер - 140 грам (житнє)
  • Борошно житнє - 420 грам
  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Сіль - 9 грам
  • Вода - 415 мілілітрів
український хліб - фото крок 1
Підготуйте опару. Закваску з'єднайте з 140 грамами житнього борошна і 85 мілілітрах води. Замішайте інгредієнти, залиште їх на 3-3, 5 годин 30 градусах.
український хліб - фото крок 2
Як опара підніметься в 2 рази, додайте до неї всю решту борошна і воду, а також сіль. Замішайте тісто. Закрийте його плівкою, і залиште на годину при 30 градусах.
український хліб - фото крок 3
Потім сформуйте з хліба колобок. Залиште його ще на 50 хвилин. Потім перенесіть тісто на камінь, сформуйте хліб. Покрийте його сумішшю з ложки борошна з 40мл води, тоді при випічки з'явиться горочка.
український хліб - фото крок 4
Випікайте хліб в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 210 градусів і готуйте ще 40 хвилин. Смачної дегустації!

Схожі рецепти