Рецепт Український хліб фото

Український хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Хлебопечка стає все більш незамінною на сучасних кухнях, але іноді вона не може подарувати чарівний смак. Для традиційного рецепту знадобиться піч або камінь для духовки.

Опис приготування:

І саме про такий варіант я і розповім. Вивчіть, як приготувати український хліб на заквасці. Тут найважливіше - саме вона. Потрібно купити якісну житнє закваску і зробити опару. Як я вже говорила раніше, нам буде потрібен камінь. Але якщо у вас його немає, то зробіть хліб просто в духовці.

  • Zrelaya стартер - 140 грам (житнє)
  • Борошно житнє - 420 грам
  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Сіль - 9 грам
  • Вода - 415 мілілітрів
український хліб - фото крок 1
Підготуйте опару. Закваску з'єднайте з 140 грамами житнього борошна і 85 мілілітрах води. Замішайте інгредієнти, залиште їх на 3-3, 5 годин 30 градусах.
український хліб - фото крок 2
Як опара підніметься в 2 рази, додайте до неї всю решту борошна і воду, а також сіль. Замішайте тісто. Закрийте його плівкою, і залиште на годину при 30 градусах.
український хліб - фото крок 3
Потім сформуйте з хліба колобок. Залиште його ще на 50 хвилин. Потім перенесіть тісто на камінь, сформуйте хліб. Покрийте його сумішшю з ложки борошна з 40мл води, тоді при випічки з'явиться горочка.
український хліб - фото крок 4
Випікайте хліб в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 210 градусів і готуйте ще 40 хвилин. Смачної дегустації!

Схожі рецепти