Рецепт Капусняк український фото

Капусняк український
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Капусняк

У Західній Європі, країнах СНД і Росії дуже популярні супи з білокачанної капустою на жирному бульйоні. Ви вже відразу згадали деякі з них. І я можу вам запропонувати ще один, описаний в рецепті.

В принципі, цей суп повинен бути знайомий багатьом, адже тут все інгредієнти прості і базові. Вам залишається тільки уважно прочитати про те, як приготувати капусняк український на свинині. Хоча існують різні склади цього супу (наприклад, з грибами), мені подобається саме цей, один з класичних.

  • Свинина на кістці - 500 грам
  • Білокачанна капуста - 500 грам (можна брати квашену)
  • Шпик свинячий - 150 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Соус томатний - 3 Ст. Ложки
  • Пшоно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Приправа - За смаком
  • Вода - 3 L
капусняк український - фото крок 1
Промиту свинину поставте варитися в воді. Коли вона закипить, зніміть з бульйону піну. Після цього додайте капусту. Варіть суп 1, 5 годину.
капусняк український - фото крок 2
Після цього промийте пшоно. Додайте його в суп.
капусняк український - фото крок 3
Наріжте шпик кубиками. Обсмажте його до стану шкварок в сковороді. Додати сіль.
капусняк український - фото крок 4
З супу дістаньте реберця, а замість них додайте шкварки.
капусняк український - фото крок 5
У залишилися жирі в сковороді обсмажити цибулю і моркву шматочками.
капусняк український - фото крок 6
Потім додайте приправи, соус і перець. Перемішайте, тушкуйте до м'якості.
капусняк український - фото крок 7
Окремо відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Очистіть картоплю і викладіть їх.
капусняк український - фото крок 8
У суп додайте зажарку і картопля. Варіть все ще 15 хвилин на повільному вогні.
капусняк український - фото крок 9
Капусняк залиште на півгодини настоятися під закритою кришкою. Смачного!

Схожі рецепти